Heer en Meester

Winterswijk

Bredevoort

31.1 Km Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Download deze route gratis via de Routabel app

Op de fiets door de rijke historie van het buitengebied van Winterswijk. Boerderijen, landerijen en elementen in het landschap met voor de streek kenmerkende namen als es, kamp, goor, woold, en marke geven veel informatie prijs. Waarom hebben eeuwenoude boerderijen ‘nieuw’ in hun naam staan en hoe werkten de boeren samen om hun zware werk te kunnen doen? Vragen waar je een antwoord op krijgt als je de informatie leest. Naast de statige pracht van de Scholtengoederen straalt de streek
eenvoud en vriendelijkheid uit en dat is geen wonder, want het noaberschap staat bij de bewoners nog steeds hoog in het vaandel.

De route start bij het café dat al eeuwenlang een belangrijke sociale rol vervult in het leven van de boeren in het gebied. Je fietst door het buitengebied van Winterswijk, door de buurtschappen en door Bredevoort. Het landschap is divers, je komt langs grote Scholtenboerderijen en de daaromheen liggende pachtboerderijen. Beken vinden hun eigen weg tussen de weilanden en door de bossen.

Lees meer

VVV Bredevoort

Markt 8, 7126 AZ
Bredevoort, Nederland

Deel deze route