Rondje Groenlo - Zwillbrock

Groenlo

Zwillbrock

Eibergen

Download GPX-bestand
34.20 Km 02:16 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze fietsroute voert je door het vestingstadje Groenlo naar Beltrum en via het buurtschap Holterhoek naar het Duitse Zwillbrock.

Startpunt Het Eibernest

Ga rechtsaf de Kerkdijk op richting knooppunt 72.

Erve Wisselink

Op de prachtige wijngaard van wijndomein Erve Wisselink in Eibergen worden sinds 2006 wijndruiven verbouwt. Niet alleen is de wijngaard prachtig om te zien, ook de wijnproeverij is een aanrader.

Barrokkerk Zwillbrock

Vervolgens ga je langs de parel van het Münsterland genaamd de Barrokkerk Zwillbrock. Vroeger was dit een Rooms-Katholieke kerk en het belijden van dit geloof was tientallen jaren lang verboden in de protestantse Nederlanden.

Zwillbrocker Venn

In het Münsterland ligt het mooie natuurgebied het Zwillbrocker Venn. Dit natuurgebied staat bekend om zijn vele flamingo’s. Deze flamingo’s zijn hier jaren geleden gekomen met zo’n veertig sierlijke vogels. Elk jaar van maart tot en met juni zijn ze te zien. Het natuurgebied beslaat ongeveer 157 hectare in oppervlakte en is een Natura-2000 gebied.

Leemputten

Het prachtige stukje natuur van de Leemputten is ongeveer acht hectare groot en alleen te bereiken met de waterfiets. Veel mensen kennen deze plek als waar ooit leem gegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo.

Vestingstad Groenlo

Je vervolgt de fietsroute door de binnenstad van vestingstad Groenlo. In de 80-jarige oorlog werd bij de Slag om Grol in 1627 gevochten om het stadje Grol, de allersterkste vesting in de Nederlanden. Grol, toen al 21 jaar in bezit van de Spaanse troepen, werd door de stedendwinger Prins Frederik Hendrik veroverd in dertig dagen. Het oude vestingstadje is nog steeds voorzien van bastions en de oude stadsmuur. De gracht met het ravelijn is nog intact.

Kerkenpaden Beltrum

Bij de Kerkenpaden van Beltrum fiets je door verschillende prachtige coulisselandschappen. Deze route bevat half verharde paden. Er zijn kikkerpoelen aangelegd, knotwilgen geplant en de paden lopen deels over de grond van agrariërs.

Lees meer
Natuur
Gemarkeerd

Vakantiepark Capfun het Eibernest

Kerkdijk 1, 7152 DB
Eibergen, Nederland
72
73
55
36
56
54
52
39
41
95
92

Deel deze route