Achterhoek Food

Ode aan de Smaak van het Achterhoekse landschap

De Achterhoek neerzetten als onderscheidende foodregio. Dat is ons doel. Bottom-up, samen met regionale initiatieven, ondernemers en onderwijs voorop. Gesteund door overheden samen een economisch houdbare voedselstrategie ontwikkelen en uitvoeren! In december 2019 organiseerden we de eerste ronde tafel met natuur inclusief als centraal thema. Weet je het nog? Er was toen breed draagvlak en we laten donderdag 28 oktober de vorderingen vanaf die tijd zien. Samen willen we de Achterhoek profileren als dé regio waar natuur inclusief wonen, werken en eten normaal is. Er liggen veel kansen voor boeren, foodondernemers, toerisme, cultuur, landschap en een gezonde bevolking. Samenwerken is daarbij essentieel!

Ronde tafel

Platform Achterhoek Food organiseert op 28 oktober van 13.00 uur 17.00 uur haar tweede ronde tafel. We laten het belang van een integrale aanpak zien en hoe we dit gaan versterken met het Achterhoek Food Manifest. Dit wordt aangekondigd door Jan Markink, voorzitter van het platform Achterhoek Food.

Achterhoek Foodmarkt,een smakelijke ode aan ons landschap

Aansluitend aan het middagprogramma organiseren we de eerste Achterhoek Foodmarkt. Een smaakwerkplaats met demo’s van ondernemers en leerlingen, actief in de Smaakacademie Achterhoek. De markt is open voor publiek, iedereen is van harte welkom! Kun je niet deelnemen aan het middagprogramma, dan ben je vanaf 17.00 uur van harte welkom op deze markt.

Initiatiefnemers van verschillende projecten zijn aanwezig en geven letterlijk en figuurlijk voeding voor nieuwe verbindingen, initiatieven en projecten van LEADER Achterhoek.

Aanmelden

Meld je aan door een mail te sturen naar info@nelles.nl. Vermeld in deze mail vanuit welke organisatie en met hoeveel personen je aanwezig bent.