De mooiste

Wandelroutes

Het grote voordeel van wandelen? Je trekt je wandelschoenen aan en je bent klaar om te gaan. En het afwisselende landschap van de Achterhoek verveelt nooit! Je wandelt van weiland naar bos en van water naar stadje. Vooraf een route bedenken is niet nodig, want dankzij het handige wandelnetwerk vind je snel je weg. Of probeer eens een van de gemarkeerde wandelroutes die voor je zijn uitgezet. Gewoon een kwestie van de bordjes volgen. Zo’n samengestelde route leidt je ook nog eens langs de mooiste plekjes en onontdekte pareltjes in het landschap. De meeste routes zijn bovendien heel eenvoudig in te korten of uit te breiden met het keuzepuntensysteem. Hieronder vind je de mooiste kant-en-klare routes. 

Tip! Download nu de gratis Achterhoek Routes app

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelroutes Achterhoek

Wil je een uurtje op pad of een hele middag? Heb je zin in een stadswandeling of zoek je liever de natuur op? Wat je plannen ook zijn, in de Achterhoek vind je jouw ideale wandelroute. Veel wandelroutes zijn geheel gratis: je hoeft alleen maar de  gemarkeerde paaltjes te volgen. Op het startpunt staat meestal duidelijk aangegeven hoe lang elke route is. Wat een (wandel)geluk! 

Nog meer routes

Op het digitale routeportal staan nog veel meer routes. In het handige zoekmenu kun je aangeven hoe lang en hoe ver je wilt wandelen of fietsen en in welke plaats. Op een routepagina kun je zien hoe de route loopt, foto's en filmpjes van locaties op de route en geven we je leuke tips voor onderweg. 

Avontuurlijke kinderroutes

Niet alle kinderen zijn gemakkelijk enthousiast te krijgen over een wandeling. Maar in de Achterhoek is wandelen echt een avontuur! Helemaal als jullie een van de speciale kinderroutes uitkiezen. Onderweg krijg je leuke opdrachten en mag je op zoek naar bijvoorbeeld kabouters of een schat. Al deze gave routes vind je op kidsgeluk.nl