Bierbrouwerijen

in de Achterhoek

Na Duitsland telt ons land de meeste bierbrouwerijen van Europa en Nederland is zelfs koploper als het gaat om de meeste verschillende soorten bier die er gebrouwen worden! En het brouwen wordt steeds populairder; de bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond! De meesten zijn geopend voor rondleidingen en proeverijen. Wat is er mooier dan met eigen ogen te zien hoe het brouwproces eraan toegaat, en daarna een speciaal gebrouwen biertje uit eigen stad of streek te proeven? De bekendste brouwerij van Achterhoekse oorsprong is natuurlijk Grolsch uit Groenlo. Inmiddels heeft deze brouwer de Achterhoek verruild voor Enschede. Maar daarvoor in de plaats zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe brouwerijen bij gekomen. En juist deze kleinere, lokale brouwerijen zijn een bezoekje meer dan waard. Dus stap eens binnen bij één van de bierbrouwerijen die de Achterhoek rijk is!

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Achterhoeks bier

Dat de bierbrouwerijen echt Achterhoeks bier brouwen staat vast. Een Achterhoeks biertje is een genot om te drinken. Ze bestaan in allerlei soorten, maten, kleuren en sterktes maar je blijft het Achterhoekse karakter proeven. De verschillende bieren zijn niet alleen bij de brouwerij te verkrijgen maar worden ook bij lokale verkooppunten verkocht. Ook in verschillende restaurants kun je bij een heerlijke maaltijd genieten van een Achterhoeks biertje!

Fietsroutes

Langs de bierbrouwerijen lopen verschillende fietsroutes om zo ook te genieten van het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek. Lekker een frisse neus halen om vervolgens weer ondergedompeld te worden in alle geheimen van het bierbrouwen. Een bijkomstig voordeel van de Achterhoekse brouwerijen op de fiets bezoeken is dat je de gebrouwen biertjes ook kunt proeven!