Fietsen

DOOR BOSRIJK GEBIED & PITTORESKE DORPJES

De Achterhoek is door de fietsersbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes. Ook is de Achterhoek bij uitstek het gebied voor een ritje mountainbiking (ATB) of voor een mooie ronde wielrennen. Veel gebruikt is het netwerk van fietsknooppunten dat je overal in de streek kunt oppakken. Bij ieder knooppunt staat ter plekke een kaart van het gebied waar je op dat moment bent zodat je snel en makkelijk het vervolg van je fietsroute kunt uitstippelen. Fietsen was nog nooit zo mooi als in de prachtige Achterhoek!

Ontdek de mooiste fietsroutes in de Achterhoek op

Fietskaart Achterhoek

De Fietskaart Achterhoek is verkrijgbaar bij de VVV's in de Achterhoek. De kaart kost € 8,99 en is een samenwerking van Falk en Stichting Achterhoek Toerisme. Met de Fietskaart Achterhoek kunnen fietsers nog eenvoudiger fietsroutes samenstellen langs de fietsknooppunten in de Achterhoek. Op de Achterhoek-kaart staan alle fietspaden en knooppunten, uitgebreide toeristische informatie, een handige uitleg over de knooppunten en vier kant-en-klare fietsroutes door de Achterhoek.

Mountainbiken

Kom eens mountainbiken in de Achterhoek! Mountainbiken is een sportieve uitdaging voor velen, al dan niet fanatiek. Er worden meerdere benamingen voor deze hobby gebruikt, zoals mountainbiken, A.T.B.-rijden, veldtoer- en terreinfietsen. De bezigheid die wordt bedoeld, is het sportief fietsen door de natuur, over voornamelijk onverharde paden met verschillende ondergronden. Zo mogelijk zijn enkele beklimmingen en afdalingen in het parcours opgenomen.

Plan je route

Een mooie fietsroute door de Achterhoek uitstippelen? Met de routeplanner kun je een route plannen aan de hand van het totale netwerk van Nederlandse knooppunten. Je kunt als het ware je fietstocht van het zuiden tot het noorden met behulp van deze planner uitstippelen! Het is ook mogelijk je zelfgemaakte route achter te laten zodat anderen dezelfde route kunnen fietsen. Bovendien is het mogelijk jouw fietsroute naar vrienden of kennissen door te sturen.

Plan hier je fietsroute