Fietsen in de Achterhoek

Ontdek dé fietsregio van Nederland

Is er iets fijners te bedenken dan fietsen in de Achterhoek? In het afwisselende coulisselandschap kijk je je ogen uit. Fietste je net nog door een dorpje, als je de bocht omslaat bevind je je opeens midden tussen de weilanden. Verderop zie je de glooiende heuvels en voor je het weet ga je over een schelpenpaadje het bos in. De Achterhoek staat bovendien bekend om de goed onderhouden fietspaden en routestructuur. Het lijkt wel alsof je als fietser altijd voorrang krijgt! 

Spring op de fiets

De fietsersbond heeft de Achterhoek uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en afwisselende fietsroutes. Natuurlijk is de regio aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk. Ideaal, want je bepaalt zelf welke kant je op wilt en hoe lang je route wordt. Pak een fietskaart van de Achterhoek, selecteer een aantal knooppunten en maak je ideale rondje! 

Achterhoek Routes app en digitaal routeportal

Bekijk vele kant-en-klare fietsroutes in de gratis Achterhoek Routes app of op het digitale routeportal. Kies hoe ver je wilt fietsen, in welk gebied of filter op speciale thema's. Lees vervolgens meer over de route, ontdek leuke tips voor onderweg en bekijk hoe de route loopt.

Falk Fietskaart Achterhoek

De Falk Fietskaart Achterhoek is verkrijgbaar bij de VVV’s en Toeristische Informatiepunten in de Achterhoek. Met behulp van deze kaart kun je eenvoudig fietsroutes langs de knooppunten samenstellen. Behalve alle fietspaden en knooppunten staat er ook toeristische informatie op, plus vier kant-en-klare fietsroutes. 

Online fietsrouteplanner

Je kunt je fietsroute ook online uitstippelen via de fietsrouteplanner. Heb je zo een mooie fietsroute samengesteld? Dan kun je deze heel eenvoudig doorsturen naar je vrienden of kennissen. 

Start bij een TOP

Bij een Toeristisch Overstappunt kun je je auto parkeren, een hapje eten of drinken en overstappen op een route. Je herkent de TOPs aan een hoge kegel met keien erin. 

Tandje erbij met de mountainbikeroutes

Hou je wel van een beetje snelheid en uitdaging, stap dan op je mountainbike. De omgeving leent zich er goed voor! Er zijn diverse uitdagende mountainbikeroutes uitgezet, met prachtige single tracks, steile klimmetjes en snelle afdalingen. 

Op fietsvakantie

Zin in een fietsvakantie in de Achterhoek? Doen! Fiets bijvoorbeeld van camping naar camping of van B&B naar B&B. Of boek een compleet verzorgd fiets- of wandelarrangement waarbij je van hotel naar hotel wandelt. De Achterhoekse hotels hebben diverse meerdaagse fietsarrangementen voor je samengesteld!