De meest veelzijdige

Routes langs kastelen

buitenplaatsen en over landgoederen in de Achterhoek

Met zoveel kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in de Achterhoek ligt er in bijna elke wandel- of fietsroute kom je er tijdens iedere tocht onderweg wel één of meer tegen. Wist je dat je aan de luiken van de pittoreske boerderijtjes kunt zien op welk landgoed je bent? Er zijn volop routes om te ontdekken. Wij lichten er een paar toppers voor je uit. 

 

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Welke route in de Achterhoek kies jij?

De oudste kastelenroute van de Achterhoek en misschien wel die van heel Nederland, is de Acht Kastelenroute in Vorden. Al 110 jaar fietsen duizenden mensen de route langs de prachtige kastelen en buitenplaatsen in het Achterhoekse dorp. Het was destijds de burgermeester, die bezoekers en inwoners voor het eerst op sleeptouw nam om de omgeving te gaan verkennen. Nog steeds is de route onverminderd populair. Sinds 2023 is het evenement Rolling Tweet in het leven geroepen. Een tocht in Engelse stijl met hoe kan het ook anders... de burgemeester voorop. 

Blijf langer om niets te missen van de Achterhoek

Haal het beste uit je verblijf in de Achterhoek. In of bij een aantal kastelen kun je blijven slapen. Wordt 's ochtends wakker tussen het groen en kies voor de volgende dag een heel andere route. Stel je eigen verblijf samen of kies voor één meerdaags fiets- of wandelarrangement. De Achterhoek leent zich uitstekend voor een lang weekend weg of een hele vakantie.