Wandelen

ZONDER TE VERDWALEN

Vind het geluk in het maken van een heerlijke wandeltocht door de mooie Achterhoek. Over boeren erven, door pittoreske dorpen, langs statige herenhuizen en kastelen, klimmend over glooiende heuvels met mooie vergezichten; u zult versteld staan van het steeds maar variërende decor. De veelzijdigheid maakt de Achterhoek aantrekkelijk voor elk type wandelaar. De Achterhoek is gemakkelijk via een wandelkeuzesysteem van ruim 3.000 kilometer en met 150 startlocaties te bewandelen. Door het keuzepuntensysteem kun je de door jou gekozen routes gemakkelijk naar eigen keuze verder uitbreiden.

Wandelschoenen aan en genieten maar!

Ontdek de mooiste wandelroutes op

Wandelnetwerk Achterhoek

Startpunten

In de Achterhoek zijn circa 150 startpunten gerealiseerd, van waar je je wandeling via het netwerk kunt beginnen. De startpunten herken je aan de infopanelen met daarop een kaart met route-informatie. Vanaf het startpunt kun je een kant en klare route volgen. Je volgt hiervoor de themabordjes van de door jou gekozen route. Je kunt ook zelf routes combineren. Zo raak je nooit uitgewandeld in de Achterhoek!

Combineren van routes

Onderweg kom je keuzepunten tegen. Te herkennen aan een paal met een rood bordje met een letter en nummer erop. Deze letters en nummers staan ook op de kaart. Op deze keuzepunten kun je overstappen op een andere wandelroute.

Bordje weg?

Als er langs de wandelroute bordjes ontbreken, dan horen wij dat graag.

Melding vermissing routebordje

Wandelen zonder te verdwalen

Vier wandelkaarten

Het knooppuntennetwerk wordt gemarkeerd met keuzepuntenpaaltjes. Daarnaast zijn er wandelkaarten (vier delen; NW, NO, ZW en ZO) verkrijgbaar bij de Achterhoekse VVV's, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven.

Vier wandelbundels

Liever iets meer hulp bij het kiezen van een wandelroute? Koop dan een van de wandelbundels waarin bijzondere wandelroutes worden uitgelicht. Denk aan routes langs het water en langs cultuurhistorische trekpleisters. Ook de wandelbundels zijn verkrijgbaar bij bovengenoemde verkooppunten. Of maak een keuze uit één van de vele themaroutes onderaan deze pagina.

Online routeplanner

Met de routeplanner kun je zelf een route uitstippelen, en vervolgens deze downloaden als gpx-bestand, printen of delen.

Plan hier je wandelroute

Ontdek de Achterhoek met je smartphone!

Nog meer wandelgeluk

Een bijzonder leuke manier om de Achterhoek te verkennen is met je smartphone! Interessante anekdotes, filmpjes foto’s en leuke tips voor onderweg maken de wandelroutes tot een belevenis. Historische bezienswaardigheden komen tot leven én de natuur heel dichtbij. De routes zijn voorzien van navigatie en onderweg wordt je geattendeerd op leuke karakteristieke horeca- en logeeradresjes in de buurt waar je de Achterhoekse gastvrijheid kunt ervaren.

Ook voor kids

Spannende, avontuurlijke routes brengen kinderen op een speelse manier de legeneden en geschiedenis van de regio bij.

Deze bijzondere routes beleven?

De digitale routes zijn in de vorm van een routeboekje verkrijgbaar bij de VVV's in de Achterhoek. Download de gratis AbelLife app op je smartphone, voer de vouchercode uit het routeboekje in en wandelen maar!

Meer informatie over AbelLife