Eindeloos

Wandelen

DOOR EEN AFWISSELEND DECOR

In de Achterhoek ben je nooit uitgewandeld. Er ligt een wandelnetwerk van maar liefst 3.000 kilometer op je te wachten! En dat zijn ook nog eens heel afwisselende kilometers. Loop over slingerende weggetjes en laat je verrassen door wat zich achter de volgende bocht verschuilt. Sla af naar een eeuwenoud kerkenpad tussen de weilanden door. De koeien komen naar het gaas om je nieuwsgierig te bestuderen. Vervolg je weg door het bos en snuif de heerlijke geuren op. In de verte hoor je het geluid van rustig kabbelend water. Een charmant stadje met mooie oude gebouwen en gastvrije restaurants is nooit ver weg. Waar je ook het liefst wandelt, in de Achterhoek stel je je ideale route samen met de wandelkeuzepunten. In de Achterhoek Routes app en op ons digitale routeportal hebben we alvast de mooiste kant-en-klare wandelroutes voor je uitgestippeld. Hoeveel wandelkilometers maak jij vandaag?

Wandelgeluk in de Achterhoek

Wandelen is zo’n activiteit die je het hele jaar kunt doen. Vooral in de Achterhoek! ’s Winters wandel je tussen de berijpte weilanden, in de herfst geniet je van de prachtige herfstkleuren en in de lente en zomer zoek je verkoeling langs een beek of in het bos. En dankzij het overzichtelijke wandelroutenetwerk is het ook nog eens heel eenvoudig om je weg te vinden.

Handig wandelnetwerk 

In de Achterhoek zijn ongeveer 150 startpunten gerealiseerd. Hier kun je je wandeling beginnen. Je herkent zo’n startpunt aan de infopanelen met daarop een kaart met route-informatie. Vanaf het startpunt kun je een kant-en-klare wandelroute volgen. Je volgt hiervoor de themabordjes van de door jou gekozen route. Het is ook heel makkelijk om routes te combineren. Onderweg kom je namelijk paaltjes met een rood bordje tegen: keuzepunten. Hier kun je overstappen op een andere wandelroute. Op het bordje staat een letter en een nummer, die vind je ook terug op de kaart. Zo weet je altijd je weg te vinden in de Achterhoek. 

Achterhoek Routes app en digitaal routeportal

Download de gratis Achterhoek Routes app of bekijk kant-en-klare wandelroutes door de Achterhoek op het digitale routeportal. Door middel van het zoekmenu kun je aangeven hoe ver je wilt wandelen, in welk gebied en ontdek je routes in jouw buurt. Op de routepagina vind je meer informatie over de route, leuke tips op de route en kun je op de kaart zien hoe de route loopt. 

Wandelkaarten & wandelbundels

Bij de VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristisch bedrijfsleven zijn wandelbundels en wandelkaarten van de Achterhoek te koop (vier delen: NW, NO, ZW en ZO). Op de kaarten staat ook het keuzepuntennetwerk. Handig, zo kun je je route van tevoren uitstippelen! In de wandelbundels worden bijzondere wandelroutes uitgelicht. Denk aan routes langs het water en langs cultuurhistorische trekpleisters. 

Begin bij een TOP

Bij een Toeristisch Overstappunt kun je je auto parkeren, een hapje eten of drinken en starten met een kant-en-klare route. Je herkent de TOPs aan een hoge kegel met keien erin. 

Plan het online

Je kunt je route ook uitstippelen met de online routeplanner. Vervolgens kun je je route downloaden als gpx-bestand, printen of delen. 

Op wandelvakantie

De Achterhoek leent zich perfect voor een wandelvakantie. Overdag heerlijk lopen door de buitenlucht en 's avonds genieten van de gastvrijheid in een B&B of hotel. De Achterhoekse hotels hebben speciaal voor wandelliefhebbers speciale wandelarrangementen samengesteld. Er zijn zelfs compleet verzorgde arrangementen waarbij je van hotel naar hotel wandelt inclusief bagagevervoer.