Streekproducten

in de Achterhoek

Liefhebbers van lekker eten en drinken weten het allang: met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. De streek barst namelijk van de ambachtelijke streekproducten en fantastische restaurants. Of je nu houdt van een goed glas wijn, een ambachtelijk gebrouwen biertje, een blokje boerenkaas of een klassiek asperge-gerecht: in de Achterhoek moet je zijn!

Meer weten over de Achterhoekse smaakmakers?

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Achterhoekse streekproducten

Je proeft gewoon dat Achterhoekse streekproducten met passie gemaakt, geteeld en bereid zijn. In de streek vind je veel bedrijven die vol passie hun eigen kaas, fruit, vlees, brood of ijs maken. Vaak is er een charmant klein winkeltje waar je de producten kunt kopen. Of je komt langs de weg kleine stalletjes tegen, waar allerlei producten van eigen land worden verkocht. Groenten, fruit, bloemen, honing of zelfgemaakte jam, om maar eens wat te noemen. Elk weggetje dat je inslaat biedt weer zijn eigen lekkere verrassing. Je betaalt door het gevraagde bedrag in een kistje te stoppen; Neem dus genoeg klein geld mee!

De Achterhoekse smaakkaart

Op de Achterhoekse smaakkaart vind je de allerbeste locaties voor je Achterhoekse streekproducten. Zo heb je snel in kaart welke streekproducten er in de buurt te vinden zijn. Op de verschillende boerderijen, brouwerijen en makerijen staan de enthousiaste producenten voor je klaar om je kennis te laten maken met de streekproducten en het maakproces. Vind de Achterhoekse smaakkaart boven aan de pagina!

Fietsroutes langs onze smaakmakers

Een fietsroute is dé manier om kennis te maken met de Achterhoekse streekproducten en de locaties waar deze gemaakt worden. Onderweg kun je verschillende locaties bezoeken en door het afwisselende landschap worden al je zintuigen geprikkeld op weg naar de volgende overheerlijke kwaliteitsproducten!

Overnachten in de Achterhoek

Op verschillende locaties waar Achterhoekse streekproducten worden gemaakt is er ook de mogelijkheid om te overnachten. Op een kleinschalige boerderijcamping ervaar en geniet je van wat de Achterhoek te bieden heeft!