De mooiste

Fietsroutes

Fietsen langs molens, langs kunst, langs wijngaarden of langs landgoederen – in de Achterhoek heb je de keuze! Vrijwel nergens is de afwisseling zo groot als hier. Niet voor niets heeft de fietsersbond de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Er zijn heel veel prachtige fietsroutes uitgezet die je op verrassende plekjes brengen. Je volgt de route via het knooppuntennetwerk, via een routeboekje of via een app op je telefoon. Hieronder lichten we een aantal van de mooiste routes voor je uit.

Tip! Download nu de gratis Achterhoek Routes app

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Fietsroutes door de Achterhoek 

Natuurlijk kun je zelf een fietsroute samenstellen langs het knooppuntennetwerk, maar je kunt ook een kant-en-klare route fietsen. Veel routes verbinden meerdere hoogtepunten met elkaar. Er zijn ook fietsroutes waarbij je van wijngaard naar wijngaard fietst, of van theetuin naar theetuin. De meeste routes zijn zo uitgezet dat je onderweg langs horeca of rustpunten komt. Zo wordt een dagje fietsen in de Achterhoek nog fijner! 

Routebrochures

Bij de VVV’s en Toeristische Informatiepunten zijn diverse routebrochures en –kaarten te koop. Weet je niet precies wat voor fietstocht je wilt maken? De medewerkers adviseren je graag. 

Nog meer keuze

Op het digitale routeportal vind je nog veel meer routes. In het zoekmenu kun je onder andere aangeven hoeveel kilometer je wilt maken en in welke buurt je een route zoekt. Veel routes voeren langs het cultureel erfgoed dat de Achterhoek zo uniek maakt, zoals kastelen, scholtengoederen of kerkenpaden. Uiteraard valt er onderweg ook veel natuurschoon te bewonderen. 

Fietsen met de kids

Ook voor een dagje fietsen met de (klein)kinderen zijn er geweldige digitale routes om uit te kiezen. Onderweg krijg je via je smartphone leuke opdrachten of leer je iets over de geschiedenis van de plek waar je bent. De meeste routes zijn rond de twintig kilometer lang, dus prima te doen voor kinderen. Kies snel een leuke fietsroute uit op kidsgeluk.nl!