Heerlijk

Wild eten

een culinaire traditie!

Wild eten in de Achterhoek

Proef de herfst in de Achterhoek! In het najaar, wanneer de bladeren van de bomen vallen, de dagen korter worden en binnen de open haard aan gaat, wrijft menig wildliefhebber zich weer in de handen. Het wildseizoen is geopend! En waar kun je dat beter ervaren dan in de streek die op dat gebied een rijke traditie kent? Met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. Maar niet alleen voor de gastronomie reis je naar de Achterhoek, de regio is bijvoorbeeld rijk aan toonaangevende musea en beschikt over een bijzonder afwisselend landschap dat gesierd wordt met kastelen en landgoederen en historische stadjes. Een dagje Achterhoek is eigenlijk niet genoeg, maak er gelijk een heerlijk weekendje weg van!

Wild eten in de Achterhoek – Een rijke traditie

Vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Ruim vijfentwintig restaurants serveren dan smaakvolle wildgerechten. De koks werken veelal met wild uit hun eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het beste tot hun recht kunnen laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper.

Culinaire Wildarrangementen

De Achterhoekse wildrestaurants bieden ruim 50 aantrekkelijke een- of meerdaagse wild arrangementen aan, variërend van een avond culinair genieten tot meerdere dagen volledig verzorgd overnachten in één van de Achterhoekse hotels of B&B’s. Kijk op wildetenindeachterhoek.nl

Meer over Wild eten in de Achterhoek vind je op
Bekijk de brochure