Bezienswaardigheden

in de Achterhoek

In de Achterhoek staan verschillende oude gebouwen en kastelen die  van buiten en vaak ook  van binnen te bezichtigen zijn. Ze steken prachtig af tegen het coulisselandschap wat de Achterhoek typeert. Je waant je even terug in de tijd bij een bezoek aan een van deze mooie statige gebouwen. Deze plekken geven het gevoel van nostalgie, maar ook van inspiratie. De bijzondere architectuur van het gebouw, of van de nabijgelegen tuin is een lust voor het oog.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Een compleet dagje uit 

Het bezichtigen van bezienswaardigheden in de Achterhoek is leuk om te combineren met een fiets- of wandelroute. Het is zelfs mogelijk om bij sommige bezienswaardigheden iets te eten en drinken. Je geniet dan van een heerlijke lunch met op de achtergrond het geluid van een watermolen of je kijkt op het terras uit over de kasteeltuin.   Daarnaast zijn er op een aantal  locaties vaak exposities of tentoonstellingen. Dit alles maakt de Achterhoek de bestemming voor een compleet dagje uit! 

Bezienswaardigheden nationaal-erfgoedlijst 

Veelal zijn bezienswaardigheden in de Achterhoek oude gebouwen. Het zijn bijvoorbeeld kastelen maar ook fabrieken. Deze gebouwen hebben vaak een historie  van al honderden jaren en er heeft zich een rijke geschiedenis in afgespeeld. Veel van deze gebouwen staan op de nationaal-erfgoedlijst.