Musea & galeries

Van spannende geschiedenis tot modern realisme

Een bezoek aan de Achterhoekse musea inspireert jong en oud. Geniet van prachtige kunstwerken, luister naar boeiende verhalen en leer meer over de cultuur en de geschiedenis van de regio. Kom een dagje cultuursnuiven en sfeer proeven!

Bezoek Musea-achterhoek.nl

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Museum Achterhoek

Zet je zintuigen open voor het brede scala aan musea die de Achterhoek je te bieden heeft. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij een bezoek aan één van de prachtige musea vol toonaangevende schilder-, glas- en beeldhouwkunst van internationale grootmeesters. Maar ook voor de cultuurfanaat zijn er verschillende interessante musea over historische gebeurtenissen, de maakindustrie in de Achterhoek of oude gewoonten of vervlogen gebruiken uit de streek.

Musea in de Achterhoekse dorpen

In elk dorp of stadje dat je bezoekt vind je wel een bijzonder museum dat je iets vertelt over de historie van het dorp. En gezien onze ligging aan de Duitse grens is het niet vreemd dat er ook musea zijn over de Tweede Wereldoorlog, het verzet en het leven langs de grens. Je vind er ook prachtige routes die het verhaal van de oorlog vertellen.

Dagje uit of weekendje weg 

Een bezoek aan een museum is bovendien heel goed te combineren met een compleet dagje uit of weekendje weg in de Achterhoek. Volg een mooie fiets- of wandelroute langs musea, bezoek één van de vele historische stadjes of dorpen, geniet van de gezellige terrassen en cafés en overnacht in één van de sfeervolle hotels en B&B’s.