Routes langs het water

langs de Aa, Berkel, Slinge en de IJssel

Op pad met het rustgevende geluid van een kabbelende rivier op de achtergrond? In het Rivierenlandschap Achterhoek en het Duitse Westmünsterland zijn water, natuur en cultuur met elkaar in harmonie. Als wandelaar, fietser of vanaf het water: langs de rivieren Aa, Berkel, Slinge en de IJssel word je keer op keer verrast met de mooiste vergezichten die uitnodigen even op adem te komen.

Alsof de tijd heeft stilgestaan
Houd je van cultuur, historie en smalle straatjes met leuke winkeltjes waar je kunt rondneuzen? In het historisch landschap liggen tal van oude stadjes met een
rijkdom aan cultuurhistorisch erfgoed. Deze grensgebieden waren jarenlang berucht vanwege de smokkelroutes. Overal speelt de rivier een glansrol en geeft het landschap met zijn weilanden en vennen, uitkijktorens en vestingen zijn unieke karakter. Precies zoals het een eeuw geleden ook was.

Vier verbonden fietsroutes
Vier rivieren, vier fietsroutes en oneindig meer plezier. Startpunt van de tochten is de bron van de rivier, de monding is de eindbestemming. Je volgt routes langs bomen op de dijk, weiden, wielen en vennen in de uiterwaarden. Of je toert langs molens en kastelen, vestingbolwerken, uitkijktorens en stadspoorten aan de rivier, voorname buitenplaatsen en villa’s. Omdat de fietsroutes variëren van 65 tot 170 kilometer kun je net zo lang fietsen als je wilt. De vier routes kun je via de overstappunten gemakkelijk uitbreiden met een andere route of combineren met rivierhopping. Bang om te verdwalen? Niet nodig. De duidelijke bewegwijzering zorgt dat je altijd op het juiste pad blijft.

Meerdaags verblijf

Langs de routes zijn diverse overnachtingsmogelijkheden zodat je hier een fijn meerdaags verblijf van kan maken. Kijk op blijven slapen en plan jouw trip!

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route