Zien & Doen

Er is zoveel te beleven!

In de Achterhoek hoef je je geen moment te vervelen. Of het nu mooi of slecht weer is, je vermaakt je altijd. Ga lekker het water op met de kano, bezoek een van de prachtige tuinen of geniet van een dagje wellness. Ook cultuurhistorie vind je in de Achterhoek volop. Vergaap je aan eeuwenoude boerderijen, historische stadscentra en statige kastelen. Heb je nog tijd over, bezoek dan een leuke attractie of een van de bruisende evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd. Moeilijk kiezen? Dan kom je toch gewoon nog eens terug of blijf je wat langer!

Wat is er te doen in de Achterhoek? 

Je kunt beter vragen: wat niet? Of je nu sportief bezig wilt zijn of juist heerlijk onderuit wil zakken, in de Achterhoek vermaak je je altijd.

Eropuit in de buitenlucht

Ontdek de Achterhoek eens op een actieve manier. In de bossen zijn geweldige, uitdagende mountainbikeroutes uitgezet. Ook als je van kanoën houdt, zit je hier goed. Op veel plekken is een kano te huur en er zijn speciale aanlegsteigers en overdraagplaatsen gecreëerd. Verder kun je je uitleven in een klimbos of op een waterskibaan. 

De leukste kinderuitjes

Ben je met kinderen op pad en vragen jullie je af wat te doen in de Achterhoek? Dat ligt er maar net aan waar jullie zin in hebben! Er zijn (binnen)speeltuinen, zwembaden, bioscopen en kinderboerderijen in overvloed. Maar je vindt hier ook verborgen parels zoals bijvoorbeeld het grootste doolhof van Europa, een beleveniswereld met minidierentuin en andere supergave attracties. Op kidsgeluk.nl lees je meer over de leukste activiteiten in de Achterhoek voor kinderen. 

Geniet van cultuur

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Verspreid over de Achterhoek vind je prachtige gebouwen met een rijke historie, zoals kastelen, landgoederen, oude boerderijen en pakhuizen uit de Hanzetijd. Verder is er in bijna elk stadje of dorp wel een interessant museum om te bezoeken. Op deze pagina lees je meer over het grote aanbod van musea in de Achterhoek

Uitagenda boordevol evenementen in de Achterhoek

Het hele jaar door worden er in de Achterhoek tal van evenementen georganiseerd van groot tot klein. Voor ieder is er wat wils. Denk aan literaire avonden, dansvoorstellingen of streekfestivals. Maar ook grote evenementen als de Zwarte Cross, Mañana Mañana en het Bloemencorso Lichtenvoorde hebben hun thuis in de Achterhoek. Bekijk de overzichtelijke Achterhoekse uitagenda!

Groepsuitjes & bijzondere excursies

Of je nu een familiedag organiseert of een weekendje Achterhoek doet met de hele vriendenclub, je hebt de keuze uit heel veel leuke groepsuitjes om met z’n allen te doen! De Achterhoek op de meest persoonlijke manier ervaren? De VVV’s organiseren bijzondere excursies en rondleidingen