Eten en drinken

Proef zelf hoe lekker deze streek is!

Op culinair gebied heeft de Achterhoek veel te bieden. Zo staan het najaar en de winter in het teken van Wild eten in de Achterhoek. Menigeen brengt dan een bezoek aan de streek om in één van de geselecteerde restaurants te genieten van de speciale wildgerechten. Maar ook in andere jaargetijden is er op culinair gebied genoeg te "beleven" in de Achterhoek. Zo staat het voorjaar in het teken van de asperges. Geteeld in eigen streek en met liefde bereidt in veel Achterhoekse restaurants. Of wat te denken van de Achterhoekse wijnen. Met ca. 20 wijngaarden is de Achterhoek één van de grootste wijnregio's van Nederland. Jaarlijks worden vele tienduizenden liters rode, witte en rosé wijnen geproduceerd die goed hun weg naar de consument weten te vinden. En, ze worden met tal van onderscheidingen gewaardeerd. Kortom: het is genieten in de Achterhoek. Om in good Achterhooks af te sluut’n: I’j bunt van harte welkom!.

Uit eten in de Achterhoek

Het is heerlijk om lekker uit eten te gaan in de Achterhoek. Bij binnenkomst in het restaurant voel je de gastvrijheid! Met verschillende bieren en wijnen uit eigen streek word je nog verder ondergedompeld in de gemoedelijke, Achterhoekse sfeer. Ook zijn er in de Achterhoek verschillende restaurants geschikt voor kinderen. Zo kun je lekker uit eten met het hele gezin!

Evenementen waar je de sfeer proeft

In de Achterhoek zijn er verschillende evenementen waar eten en drinken centraal staat. Deze producten komen ook uit eigen streek en maken het culinaire aanbod van de Achterhoek nog meer divers. Kom bijvoorbeeld langs in Zutphen tijdens de Nationale Bokbierdag en proef wel honderd verschillende bokbieren! Als dat geen sfeerproeven is...