In het vizier

Kastelen, buitenplaatsen & landgoederen

in de Achterhoek en net over de grens

Kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen in de Achterhoek

Wie Achterhoek zegt, zegt rust, ruimte, groen en ... kastelen. Verspreid in het landschap, verscholen tussen de zo kenmerkende coulissen, vind je de pareltjes van de oud-Gelderse adel. Bijna elk kasteel, buitenplaats of landgoed in de Achterhoek is te beleven voor bezoekers. Als museum, wandelpark, restaurant, hotel of opengestelde tuin.  Wat alle plekken gemeen hebben is dat ze tot de verbeelding spreken. Ze staan symbool voor de geschiedenis van de Achterhoek en omliggende regio. Treed in de voetsporen van het verleden, ontdek de verhalen, ervaar de serene schoonheid, dompel je onder en (be)leef. 

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Beleef de kastelen en landgoederen in de Achterhoek

Kastelen, langoederen en buitenplaatsen zijn er om te beleven. Ze behoren tot de cultuurhistorie van de Achterhoek. Ridders bereidden zich voor in de burchten en de bourgeoisie uit de steden liet buitenplaatsen in het groen verrijzen om hun vrije tijd te kunnen spenderen. Door de eeuwen heen zijn verhalen, sagen en legendes aan het brein van bewoners en hun omgeving ontsproten. Velen doen moeite om het culture erfgoed omtrent kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in de Achterhoek te bewaren. 

Overnachten in een kasteel 

Op enkele plaatsen in de Achterhoek duik je letterlijk een (hemel)bed in en voel je je een koning of koningin. Als je dan ook nog eens wakker wordt met uitzicht op de slotgracht is het plaatje compleet. Waar je vorstelijk kunt overnachten zie je hier. 

TIP! Ga je op pad in de grensregio? In de voorburg van Wasserburg Anholt is een hotel gevestigd. Vanaf daar wandel of fiets je zo de Achterhoek weer in. 

Routes langs kastelen

Voor natuurgenieters zijn er volop routes langs kastelen en over landgoederen. En heb je zin om onderweg wat te eten of te drinken? Adresjes genoeg!