Verbinder & aanjager in een veelzijdige regio

Achterhoek Toerisme

Zakelijke website

Prachtige natuur, bruisende cultuur en een gastvrij karakter  - dit alles maakt de Achterhoek tot de perfecte plek om je dagje uit, weekendje weg of vakantie door te brengen. Als Achterhoek Toerisme steken we onze liefde voor de regio niet onder stoelen of banken. Door te vertellen hoe fijn het hier is, verleiden we toeristen tot een bezoek. En bezoekers die er al zijn, laten we ervaren hoe verrassend veelzijdig de Achterhoek is.

Om de Achterhoek bij (potentiële) bezoekers op de kaart te zetten, werken we samen met ondernemers, gemeenten, provincie en andere stakeholders. We fungeren als verbinder, bijvoorbeeld tussen ondernemers onderling. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de beleving van de toerist overeenkomt met de beloften die we wekken. We besteden daarom aandacht aan informatievoorziening, gastheerschap en de routestructuur. 

De toeristische ondernemers bepalen grotendeels het aanbod in de Achterhoek. Maar wij zien onszelf als aanjager van vernieuwende productontwikkeling: producten die zorgen voor meer samenhang en meer onderscheidend vermogen. Om dit te kunnen doen, stellen we bestaande kennis beschikbaar en ontwikkelen we nieuwe kennis. Zo kunnen we samen beter inspelen op vragen uit de markt, nu en in de toekomst.

Bezoek de website voor meer informatie