Theetuinen

in de Achterhoek

Tijdens een fiets-, wandel- of autotocht is het is heerlijk om even een pauze in te lassen in één van de Achterhoekse theetuinen.. Je geniet tussen de bloemenpracht van zelfgemaakte lekkernijen. Er zijn vaak verschillende leuke zitjes in de tuin, waar je heerlijk in de zon of schaduw kunt zitten. En als het weer niet meewerkt, dan bieden prieeltjes en de serres een uitkomst. Een theetuin is dé plek om even tot rust te komen

Bekijk de brochure

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Routes langs theetuinen

Langs de Achterhoekse theetuinen lopen verschillende wandel- en fietsroutes. Deze routes gaan dwars door het unieke coulisselandschap. Een bezoek aan een van de theetuinen is  een heerlijk tussendoortje tijdens je fietstocht of wandeling om even te pauzeren.  

Streekproducten uit de Achterhoek

In de theetuinen geniet je van van thee, koffie of gewoon frisdrank. Thee is er vaak in verschillende smaken en soms zijn er zelfs fruitsappen uit de regio, zoals appelsap en zwarte bessensap. Voor de lekkere trek trakteer je  op taart, cake,een wafel of een complete high tea. Voor de kleine honger zijn er heerlijke broodjes of tosti’s. Veel theetuinen hebben geen vaste kaart. Juist die producten uit de streek worden gebruikt die op dat moment vers worden aangeboden, zoals frambozen, aardbeien, bramen, bessen, walnoten, appels en peren.

Sfeervol overnachten

Een theetuin is niet alleen het perfecte tussendoortje voor je wandel- en fietsroute maar kan ook je eindbestemming zijn. Bij een aantal theetuinen in de Achterhoek is het namelijk mogelijk om te overnachten. Je overnacht in knusse B&B’s waarna je de volgende dag, na een uitgebreid ontbijt, begint aan nog zo’n fijne dag in de Achterhoek!