Onbeperkt genieten

in de Achterhoek

De Achterhoek is gastvrij voor iedereen! Je vindt er tal van toegankelijke locaties die volop mogelijkheden bieden om ongehinderd de veelzijdigheid van de regio te ontdekken. Gebruikers van een rolstoel of handbike kunnen hun hart ophalen bij een van de vele rolstoelvriendelijke routes door de afwisselende natuur. Heb jij zin in een zorgeloze vakantie of een dagje uit in de Achterhoek? Ontdek hoe je onbeperkt kunt genieten van het beste dat de regio te bieden heeft. 

Zorgeloos op pad

De Achterhoek is een populaire bestemming waar bezoekers uit binnen- en buitenland graag komen vanwege de rust, de afwisselende natuur en de gastvrijheid. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in de Achterhoek en daarom willen dat de toeristische locaties in de regio ook toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Hierdoor kan iedereen genieten van heerlijke restaurants, toegankelijke overnachtingslocaties, toeristische attracties of rolstoelvriendelijke- of handbike-routes.

‘Onbeperkt genieten’ in de Achterhoek is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende Achterhoekse gemeenten, Stichting Achterhoek Toerisme en Ongehinderd, een maatschappelijke onderneming die zich inzet voor een meer toegankelijk Nederland.

Achterhoek rolstoelvriendelijk

Een rolstoelvriendelijk museum bezoeken, lekker dineren in een restaurant met toegankelijke tafels of ongehinderd met je rolstoel op pad, dat kan uitstekend tijdens jouw verblijf in de Achterhoek. Ontdek bijvoorbeeld het landgoed Slangenburg. Dit bijna 600 hectare grote landgoed ligt vlakbij Doetinchem. Op de route kom je onder andere langs de abdij van Sint Willibrord en het imposante kasteel Slangenburg. Ook aan een flinke hoeveelheid natuurschoon is geen gebrek op dit prachtige landgoed.

Schitterende routes voor de handbiker

Handbikers hebben volop mogelijkheden om alle uithoeken van de regio te ontdekken. Er zijn tal van routes uitgestippeld met een afstand tussen de 15 en 29 kilometer. Tijdens een onbeperkt rondje Lichtenvoorde bijvoorbeeld kom je langs allerlei kerken. Maak je een rondje Zeddam, dan klim je over de Hettenheuvel (93m), de Galgenberg (77m) en de Hulzenberg (85m) en doorkruis je het Bergherbos, een van de grootste bosgebieden van Gelderland.