Op de foto ziet u een natuurgebied met met mooie kleuren

Ontdek de mooiste

Natuurgebieden

in de Achterhoek

In de Achterhoek vind je een enorme hoeveelheid bijzondere bossen, vennen, heidevelden en watertjes. De natuur is hier ontzettend veelzijdig en sommige dagen vind je hier een overvloed aan vogels en wild. Het is dé omgeving voor wandelaars, fietsers, fotografen en mensen die simpelweg aan de drukte van de stad willen ontsnappen. Ontdek hier alle natuurgebieden in de Achterhoek!

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Verschillende Achterhoekse natuurgebieden

De Achterhoek is een regio vol diversiteit en natuurlijke schoonheid, perfect voor een ontspannen dagje uit of een avontuurlijke ontdekkingstocht. Ga je fietsen of wandelen? Kies je een rondvaart? Of wil je de Achterhoekse natuur combineren met een paar avontuurlijke activiteiten? Geen probleem, deze natuurgebieden hebben voor ieder wat wils!

De natuur van Winterswijk, Vorden, Montferland en meer

Hackfort is een oase van rust en met haar uitgestrekte bossen en velden ideaal voor een wandel- of fietstocht. Voor een uniek hoogveengebied kun je naar Korenburgerveen; een hotspot voor natuurfotografen en vogelspotters. Het Bergherbos staat bekend om haar heuvelachtige landschap en prachtige uitzichten. En wil jij ontsnappen uit de drukte van het dagelijks leven? Wat dacht je van Bekendelle of Het Grote Veld?

Het unieke coulisselandschap

Ben je bekend met het unieke coulisselandschap van de Achterhoek? Met een afwisseling van bossen, velden en kleine dropjes, biedt het oosten van Nederland een pittoresk decor voor elke buitenactiviteit. Of je nu kiest voor een rustige wandeling of een actieve fietstocht, het coulisselandschap blijft je verrassen.

Ontdek de natuur in de Achterhoek

De natuur in de Achterhoek nodigt je uit om haar schoonheid te komen ontdekken. Met een verscheidenheid aan activiteiten, van wandelen en fietsen tot vogelspotten en wild spotten, is er voor ieder wat wils. 

Trek je wandelschoenen aan, pak je camera, en laat je verrassen door de pracht van de Achterhoekse natuurgebieden.