Achterhoekse

Routes

Na elke bocht zijn er vele verrassingen in het mooie Achterhoek, van prachtige vergezichten tot karakteristieke houtwallen. Een wandeling, fietstocht of toch lekker met de auto door het coulisselandschap in de Achterhoek, het is allemaal mogelijk! Van bos naar weiland en van pittoreske dorpen naar historische steden. Als echte natuurliefhebber is de Achterhoek zeker een aanrader voor jou. Verder is de Achterhoek aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Ook is het ook mogelijk om een prachtige wandeling te maken. Hierbij is het onmogelijk om te verdwalen met het gebruik van een knooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. Of je nou een lange of een korte route wilt wandelen, voor iedereen is er een geschikte route.

 

Waar wandelwalhalla

Wat zo fijn is aan wandelen: je hoeft alleen maar een paar goede wandelschoenen aan te trekken en je bent klaar om te gaan. De Achterhoek heeft de wandelaar het hele jaar veel te bieden. ’s Winters wandel je tussen de berijpte weilanden, in de herfst geniet je van de prachtige herfstkleuren en in de lente en zomer zoek je verkoeling langs een beek of in het bos. Er ligt een wandelnetwerk van maar liefst 3.000 kilometer voor je klaar! Daarmee kun je zelf een wandelroute samenstellen. Maar je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare route uitzoeken op achterhoekseroutes.nl

Bekijk wandelroutes

Spring op de fiets

Als fietsliefhebber ben je vast bekend met het fietsknooppuntennetwerk. Ook de Achterhoek is hierop aangesloten. Ideaal, want je bepaalt zelf welke kant je op wilt en hoe lang je route wordt. Onderweg kun je fijn even bijkomen bij een van de rustpunten, waar je vaak ook je elektrische fiets kunt opladen. Zullen we de route toch nog uitbreiden? Er is zoveel moois dat we nog niet hebben gezien! 

Bekijk fietsroutes

Begin bij een TOP

Kom je een hoge kegel tegen met keien erin, dan weet je: ik ben bij een Toeristisch Overstappunt. In de Achterhoek zijn 33 van deze TOPs te vinden. Je kunt hier parkeren, een hapje eten en overstappen op een fiets-, wandel- of andere route. 

Bekijk TOPs

Digitale wandel- en fietsroutes

Fietsen en wandelen anno 2019; met je smartphone als gids. Met de speciale AbelLife ontdek je de omgeving op een bijzonder leuke manier. Interessante anekdotes, filmpjes, foto’s en leuke tips voor onderweg maken je tocht tot een hele belevenis. De app werkt volledig offline, dus over je bereik onderweg je je geen zorgen te maken. Kijk op routabel.nl