Of je nu van fietsen of wandelen houdt (of misschien wel van allebei): de Achterhoek is ervoor gemaakt! Kilometers goed onderhouden fiets- en wandelpaden doorkruisen het prachtige coulisselandschap. Wij hebben de mooiste routes voor jou uitgestippeld! Je wordt elke bocht verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Ga je mee?

Tip! Download nu de gratis Achterhoek Routes app. Met deze app heb je de mooiste routes in de Achterhoek op één plek en ontdek je eenvoudig de routes bij jou in de buurt.

Thema- en belevingsroutes

In de Achterhoek vind je diverse leuke themaroutes. Wat dacht je van een culinaire wijn- of theetuin route? Je doet tijdens je tocht verschillende wijngaarden of sfeervolle tuinen aan en geniet van de heerlijke streekproducten. Ga je graag met de kinderen de natuur in? In de Achterhoek vind je meer dan 30 avontuurlijke kinderroutes. Ga op ontdekking in het bos en speur naar insecten, beleef het kabouterpad of ga fietsend op zoek naar een schat. Houd je wel van een beetje avontuur tijdens je wandeling? Dan is wandelen over een Klompenpad echt iets voor jou. Je wandelt over herstelde historische paden en boerenland. Maar ook de kerkenpaden zijn een aanrader. Deze onverharde paden werden vroeger gebruikt om van de boerderij naar de kerk te lopen. Kastelen, buitenplaatsen en landgoederen liggen verspreid in het landschap en vormen een prachtig decor tijdens de routes langs kastelen. Volg ook eens een belevingsroute met de speciale RoutAbel-app. Deze app toont tijdens de route interessante anekdotes, filmpjes, foto's en leuke tips voor onderweg. Of wat dacht je van een meerdaags hotelarrangement waarbij je van hotel naar hotel fietst of wandelt? 

Goed voorbereid op pad

Bij een TOP, Toeristisch Overstappunt kun je je auto parkeren, een hapje eten of drinken en overstappen op een kant-en-klare fiets-, wandel- of andere route. De TOPs zijn te herkennen aan een hoge kegel met keien erin. Liever zelf een route uitstippelen? Dankzij het overzichtelijke knooppuntennetwerk en wandelnetwerk kan dit eenvoudig via de fiets- en wandelrouteplanner. Ideaal, want je bepaalt zelf welke kant je op wilt en hoe lang je route wordt!