Klompenpad Kilder - Het Kelrepad

Braamt

Kilder

13.00 Km 03:00 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Route

Het Kelrepad is een klompenpad, deze vertelt het verhaal van de streek, het landschap en haar bewoners. De route van 13 km voert je door het boerenland van Kilder, het Bergherbos en glooiend landschap met biologische akkers.
Het Kelrepad dankt zijn naam aan het dorp Kilder. Kilder (circa 1.500 inwoners) is onderdeel van de gemeente Montferland, ¬gelegen in de Gelderse streek de Liemers. De naam Kilder komt rond 1340 voor het eerst voor in de leenakten van Huis Bergh (het kasteel in ‘s-Heerenberg). Namen die werden gebruikt zijn Killer, Kilre en Kelre. De betekenis van het woord ‘kil is oorspronkelijk een diepte tussen zandbanken, maar ook een geul waardoor het water naar een waterrad werd begeleid. Kilder grenst aan het natuur- en bosgebied Bergherbos, waar dit Klompenpad deels doorheen gaat.

  • Afstand: 13 km 
  • Startpunt: Dorpshuis ’t Kelrehuus, Zuiderstraat 12 in Kilder
  • Markering: Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u zowel links- als rechtsom kunt lopen.
  • Route verkorten: U kunt de route verkorten tot 11 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.
  • Route verlengen: U kunt de route verlengen tot 16 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.

Download hier de routefolder. 

 

Lees meer
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route