Langs de Oosterburen

Ulft

Sinderen

Dinxperlo

IJzerlo

Gendringen

De Heurne

Lintelo

36.60 Km 02:02 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Langs de oosterburen
Je begint deze fietsroute in het dorp Dinxperlo, dat is vastgegroeid aan het Duitse Suderwick. De grens loopt hier midden over straat! Vervolgens fiets je richting Gendringen en Ulft en ga je via De Heurne terug naar Dinxperlo. Onderweg passeer je een paar molens en vooral veel natuurschoon. Het Achterhoekse coulisselandschap op z’n best!

Op pad vanaf Hotel ‘t Welink
Vanaf het hotel ga je rechtsaf de Aaltenseweg op. Volg de bordjes naar knooppunt 70. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Onderweg zie je

Landgoed Engbergen
In dit veelzijdige natuurgebied is genoeg te doen voor jong en oud. Er zijn twee restaurants, een kinderboerderij, een uitkijktoren en een grote speeltuin. Tip: trek je schoenen uit en ontdek de verschillende ondergronden van het blotevoetenpad.

De Kempermolen
De Kempermolen van Breedenbroek is een ronde, stenen beltmolen. Dit rijksmonument is in 1882 gebouwd en lang in bezit geweest van de familie Kemper. De molen wordt regelmatig door vrijwillige molenaars in bedrijf gesteld en is op afspraak te bezichtigen.

Teunismolen
De Teunismolen in buurtschap De Heurne is een achtkantige houten bovenkruier met belt uit 1820. Sinds de bouw is de molen een paar keer grondig gerestaureerd. De inrichting bestaat uit één koppel maalstenen en diverse andere apparatuur. 


Dinxperlo/Suderwick
Deze grensdorpen zijn in de loop der jaren aan elkaar vastgegroeid. De grens loopt dwars door het dorp. Aan de Heelweg (aan de Duitse kant Hellweg geheten) zie je aan de lantaarnpalen, bebording en bebouwing duidelijk welke kant van de straat tot Nederland behoort en welke tot Duitsland.

Lees meer
Natuur
Kerkenpaden

TOP DRU Industriepark

Hutteweg 24

TOP Welinkbos

Aaltenseweg

Hotel 't Welink

Aaltenseweg 73
54
35
56
56
57
11
67
58
52
59
60
70
71
54
41
66
89
88
92
64
87
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route