Lokaal ommetje Hengelo Gld.

Hengelo

Veldhoek

21.00 Km 01:24 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit lokale ommetje neemt je mee door het typische coulisselandschap in de buurt van Hengelo met onderweg tal van inspirerende en statige bezienswaardigheden. Je start het ommetje bij de VVV aan de Raadhuisstraat in Hengelo Gld. Bij kapel de Goede Herder in de Veldhoek kun je overstappen op de lokale ommetjes van Ruurlo en Zelhem. Bij het startpunt is ook de mogelijkheid om over te stappen op het lokale ommetje van Vorden. De route is bewegwijzerd met vierkante bordjes met de blauwe pijl.

Aan het begin van de route kom je langs landgoed Het Regelink. Op het landgoed staat een prachtig gerestaureerd huis welke nu in privébezit is. Vervolgens zet je koers naar landgoed "Kieftskamp". Het kasteel welke gebouwd is in 1778 is een van de best bewaarde 18e -eeuwse landhuizen in Gelderland. Vervolgens fiets je in de richting van de Kapellebult. Op deze bult stond vroeger een kapel en is tegenwoordig bezet door een gedenksteen met dichtregels van de bekende dichter Staring. In de buurt van de Kapellebult vind je ook een theatermolen.

Vanaf de theatermolen zet je koers naar huize "’t Zelle". "’t Zelle" staat op een landgoed van maar liefst 330 ha. Op het landgoed kun je een bungalow huren. Ook is er een golfbaan. Vervolgens kom je langs de "Varsselse molen". Hier word elk jaar internationale motorraces gehouden over de openbare weg. Na de racebaan vind je het bakhuisje waar vroeger brood werd gebakken. Ook kom je langs het Bleekhuisje. Dit was het wachtershuisje van het bleekgoed. Je eindigt de route door via de Rimigiuskerk terug te keren bij het startpunt aan de Raadhuisstraat.

Lees meer

Buitengoed 't Sikkeler

Sikkelerweg 8, 7261 LP
Ruurlo, Nederland

SP85 Golfbaan 't Zelle

Varsselseweg 45, 7255 NR
Hengelo, Nederland

Deel deze route