Rondje Welink Bredevoort

Bredevoort

Aalten

IJzerlo

Barlo

Haart

Duitsland

47.56 Km 02:39 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Rondje Bredevoort
Vanaf Dinxperlo fiets je naar Aalten en Bredevoort: twee plaatsen met een heel eigen karakter en een interessante historie. Ze liggen in het Nationaal Landschap Winterswijk, een uniek gebied van 22.000 hectare groot. Het landschap hier kenmerkt zich door een afwisseling van natuurreservaten, dorpskernen, scholtengoederen en vestingstadjes. Je komt ook langs de Slingeplas, een mooie plek om even van je fiets te stappen voor een pauze. Via Duitsland fiets je terug naar Dinxperlo.

Op pad vanaf Hotel 't Welink
Fiets vanaf Hotel ’t Welink linksaf de Aaltenseweg op en volg de bordjes naar knooppunt 60. Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Onderweg zie je:

Aalten

Aalten is gebouwd op een aantal heuvels, dat komt in Nederland niet veel voor. Het marktplein - met stadhuis, kerk en de Aaltense Musea - is een beschermd dorpsgezicht. In het Nationaal Onderduikmuseum krijg je een goed beeld van het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Slingeplas
Op dit recreatiegebied vind je een zandstrand, ligweiden, speeltuintjes, douche- en toiletgelegenheid en op drukke dagen een snackbar. Je kunt hier ook prachtig wandelen: binnen een uur loop je vanuit Bredevoort een rondje om de plas.

Bredevoort
Dit eeuwenoude vestingstadje met zijn smalle straatjes en oude gebouwen is vooral bekend als Boekenstad. Er zijn veel tweedehandsboekenwinkels en antiquariaten. Ook worden hier regelmatig boekenmarkten georganiseerd.

Duitsland
In dit gebied is de grens met Duitsland nooit ver weg. Dat geldt helemaal in Dinxperlo, waar die grens zelfs midden door het dorp loopt. De verschillen tussen beide buurlanden op het gebied van cultuur, architectuur en landschap zijn niet moeilijk te zien.

Lees meer

TOP Het Noorden

Lichtenvoordsestraatweg 44

TOP Welinkbos

Aaltenseweg

Hotel 't Welink

Aaltenseweg 73
44
40
40
41
17
45
47
47
90
25
72
29
28
39
71
70
60
27
61
46
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route