Steden en Dorpen

Vol bezienswaardigheden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: De Achterhoek verveelt nooit, in welk seizoen je de uitgestrekte streek ook bezoekt, welke weersomstandigheden je verblijf ook vergezellen, je zult zichzelf in de Achterhoek nooit vervelen. Neem het kenmerkende, bijzonder afwisselende landschap met zijn generatieoude loofbomen.

In het voorjaar vormt dit coulisselandschap een groen gordijn dat de statige boerderijen en imposante kastelen in al hun glorie tentoonstelt, om in het najaar te vervallen tot een kleurrijk schouwspel dat gegarandeerd op uw netvlies blijft staan. Maar het Achterhoekse platteland is méér: het is de streek van uitgestrekte weilanden, waar koeien de rust vinden om heerlijk te grazen, de streek waar natuur nog vanzelfsprekend is, waar knusse dorpjes baden in bijzondere bezienswaardigheden als musea, pittoreske kerkjes, authentieke eetgelegenheden. Dus, voor een weekendje weg of een vakantie, kom naar de Achterhoek!

Hanzesteden

Zutphen en Doesburg zijn twee Achterhoekse Hanzesteden gelegen langs de prachtige IJssel. Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme! Kom shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een lekker hapje eten op één van de vele gezellige pleinen.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: