Fietsen en wandelen

Fietsen of wandelen in de Achterhoek. Dat betekent: na elke bocht verrast worden door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier.  Als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Hou je meer van wandelen? Dan kun je gebruikmaken van een knooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. De afstand bepaal je zelf!

Achterhoek Routes app en digitaal routeportal

In de gratis Achterhoek Routes app en op het digitale routeportal vind je de mooiste kant-en-klare routes door de Achterhoek. Van culinaire wijn- of theetuin routes tot kinderroutes. Met behulp van het zoekmenu kun je selecteren hoeveel kilometer je wilt fietsen of wandelen, in welke plaats en ontdek je direct de routes bij jouw in de buurt. Ook vind je leuke tips voor onderweg en kun je op de kaart precies zien hoe de route loopt. 

Fiets- en wandelarrangementen

Voor de echte fiets- en wandelliefhebbers zijn er zelfs speciale fiets- en wandelarrangementen. Overdag actief de buitenlucht in met een prachtige route door het Achterhoekse landschap en 's avonds moe maar voldaan in een heerlijk opgemaakt bed stappen. Diverse hotels hebben meerdaagse arrangementen voor je samengesteld. Er zijn zelfs compleet verzorgde arrangementen waarbij je van hotel naar hotel fietst of wandelt! 

Bij een Toeristisch Overstappunt kun je je auto parkeren en overstappen op een route. De TOPs herken je aan een hogel kegel met keien erin.