Speurtocht Max en de Gouden Strooplepel

Aalten

2.90 Km 00:43 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

De Noordelingen

Onder de grond van de speeltuin van Het Noorden van Aalten wonen kleine elfachtige aardmensjes: De Noordelingen. Het is een kabouterachtig volkje met eigenschappen van Duitse kobolden en Scandinavische elfen. Ze staan erom bekend dat ze lief en behulpzaam zijn. Ze doen allerlei klusjes voor de mensen, want dan krijgen ze lekkere pannenkoeken als beloning. Het verhaal is met de geschiedenis van ’t Noorden verrijkt, van de Molen in 1866 waar het allemaal begon naar de Hoge Glijbaan tot de Trein.

De Wandeling met natuur spelletjes

De Noordelingen Max en Noa wonen met hun ouders, oma Carla en kok Joris in restaurant Het Noorden van Aalten. De Noordelingen zijn mini-mensjes, niet groter dan jouw voorarm. Max en Noa spelen graag buiten in de natuur rondom Aalten. Ze hebben een wandeling uitgezet van 2,5 kilometer met 6 leuke spelletjes. Speel jij met Max en Noa mee? Je mag zelf weten wanneer je een spelletje wilt doen!

Tijdens de speurtocht moeten er cijfers gevonden of geraden worden om de kluiscode te kraken, want in deze kluis heeft Max per ongeluk de gouden strooplepel gelegd zonder de code te onthouden. Nu kan Kok Joris de stroop niet meer maken, en is het de taak van de kinderen Max te helpen in zijn zoektocht.

Het verhaal omvat natuurlijke, creatieve en speelrijke elementen in de buitenspeeltuin. Perfect voor kinderen vanaf 8 jaar! Zijn de kinderen iets jonger? Dan is begeleiding van een ouder gewenst om het verhaal aan de kinderen voor te lezen.

Het boekje is aan te schaffen bij ’t Noorden van Aalten voor €4,95 en ook te combineren met een High Ranja voor een kinderfeestje.

Lees meer
Natuur
Kinderroute

Het Noorden van Aalten | ETEN DRINKEN en VIEREN!

Lichtenvoordsestraatweg 44
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route