Min40celcius

Min40celsius is een actief, toeristisch en educatief informatiecentrum over landschap, bodemvondsten, klimaat en archeologie. Een speurtocht naar de bijzondere geologische geschiedenis, mammoeten en Romeinen voor jong en oud.

Waar een paar miljoen jaar geleden walvissen en haaien zwommen ontstaat tijdens de ijstijden de Achterhoek en Liemers. De zee verandert langzaam in een landschap met woeste rivieren en rivierduinen. Honderden meters dik landijs schuift als een bulldozer over poolwoestijnen en grassteppen. Mammoeten en neushoorns leven samen met de neanderthaler, terwijl hyena’s en leeuwen vechten om het kadaver van een wisent. En waar later Germanen en Romeinen streden en samenleefden.

In het bezoekerscentrum mag je graven naar botten als een echte geoloog of proberen vuur te maken met vuursteen als een neanderthaler. Of meld je aan voor een zoek excursie en probeer je geluk uit door zelf te zoeken naar een bot van een mammoet, een mooie steen of fossiel. Voor scholen zijn lesprogramma's beschikbaar. Voor vragen mail naar: info@min40celsius.nl