Reurlse Midwinterhoornwandeling

28 november 2021 | Ruurlo

Weer de paden op en de lanen in! 22e editie Reurlse Midwinterhoornwandeling.
Op 28 november 2021 gaat hèt bijzondere wandelevenement in Ruurlo weer van start. Ruim 30 enthousiaste Midwinterhoornblazers vergezellen u bij schitterende wandelingen die veel door Ruurlose bossen gaan.

De roep van de midwinterhoorns leiden over bijzondere paden en door een afwisselend landschap. Op markante punten treft u midwinterhoornblazers aan, in de nabijheid van een gezellige en verwarmende vuurkorf. De blazers zijn altijd bereid uitleg te geven over deze speciaal in de winter gehouden traditie. Uiteraard krijgt u als deelnemer van de tocht kans om ook eens op zo’n hoorn te blazen.

Midwinterhoornblazers blazen traditioneel op de eerste zondag van advent t/m Driekoningen op hun midwinterhoorns. Hiermee kondigen ze de geboorte van het Christuskind aan, al wordt er ook wel gezegd dat met het blazen ‘’boze geesten verdreven worden’’. Het verhaal over de traditionele achtergrond van de midwinterhoorn zal voor menigeen boeiend zijn. Onderweg kunt u wat nuttigen bij de koek en zopietenten. Bij De Heikamp is te zien hoe de traditionele midwinterhoorn gemaakt wordt.

Starten kan op 28 november a.s. tussen 10.00 – 14.00 uur bij de Heikamp, Hengeloseweg 2 te Ruurlo. Er kan gekozen worden uit 3 afstanden, waarbij de looptijd per route varieert van 2 tot 5 uur.

De route is mede mogelijk gemaakt door samenwerking van:

  • Staatsbosbeheer, de wandelaars zijn hier deze dag te gast
  • Buurtvereniging de Bruil e.o., zij zijn betrokken bij de organisatie en verzorgen o.a. de koek en zopietenten
  • De Midwinterhoornblazers uit Ruurlo en omgeving
  • De Heikamp, als initiatiefnemer en VVV Ruurlo als promotor.

Meer informatie