Wild eten in de Achterhoek

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie van het wild eten. Wanneer in oktober de herfst zijn intrede doet, kun je overal in de streek genieten van het beste wild. Achterhoekse koks verwerken het pure, malse vlees tot vernieuwende gerechten. Maar ook de bekende wildklassiekers smaken nergens zo goed als hier. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen ineen om de wildliefhebber goed in de watten te leggen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Klik hier voor het aanbod van arrangementen en het aanvragen van het gratis wildmagazine voor thuis.

De Achterhoek op z’n mooist

Tijdens het wildseizoen is de Achterhoek misschien wel op z’n mooist. De uitgestrekte bossen betoveren je met hun kleurenpracht. De schilderachtige dorpjes en karakteristieke steden omarmen je met hun warmte. Mét natuurlijk de bijbehorende culinaire verwennerij.

Het landschap kenmerkt zich door een afwisseling van uitgestrekte bossen, pittoreske dorpen, statige herenhuizen en oude kastelen. Op glooiende heuvels geniet je van prachtige vergezichten. Tijdens een herfstwandeling sta je versteld van het steeds veranderende decor.

Wandelen & fietsen

In de Achterhoek kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken. Dankzij het keuzepuntensysteem stippel je makkelijk je eigen wandeling uit. Voor een fietsroute kun je gebruik maken van de vele knooppunten die er in de Achterhoek te vinden zijn. Wil je zelf een route samenstellen? Kijk dan op www.achterhoek.nl/routes

Musea

De Achterhoek biedt onderdak aan uiteenlopende musea. Bezoek één van de prachtige musea vol toonaangevende schilder-, glas- en beeldhouwkunst van internationale grootmeesters. Ook vind je in elk dorpje of stadje een bijzonder museum dat je mee terug neemt naar historische gebeurtenissen, het verzet in de Tweede Wereldoorlog of je laat zien over oude gewoonten en vervlogen gebruiken. Voor inspiratie kijk op www.musea-achterhoek.nl

Kijk op www.wildetenindeachterhoek.nl voor het volledige aanbod