Asperges eten

in de Achterhoek

De Achterhoekse (hotel)restaurants serveren dit voorjaar smakelijke aspergerechten. Of je nu kiest voor een klassieke bereiding of een verrassend nieuw recept, in de Achterhoek kun je gegarandeerd genieten van de heerlijke smaak van asperges. Combineer een culinair diner met bijvoorbeeld een fietstocht door de regio. Onderweg geniet je van het afwisellende landschap waar dit witte goud groeit, proef je een ambachtelijk gemaakt boerenijsje of een glas wijn uit een Achterhoekse wijngaard.Je eindigt je fietstocht  bij een van de vele gezellige restaurants. Hier geniet je niet alleen van tongstrelende gerechten, maar ook van de bekende Achterhoekse gastvrijheid.

Hieronder delen we 10 restaurant tips waar je het witte goud komt proeven. Kun je niet genoeg krijgen van de Achterhoek? Bekijk dan ook eens een van de vele hotelarrangementen.

Kom en proef het voorjaar in de achterhoek! 

 1. Asperge proeverij bij nieuwe hotspot STAMPIJ
  Zondag 15 april is bij het nieuw geopende restaurant STAMPIJ in Doetinchem het aspergeseizoen geopend. Ook is er een Achterhoekse aspergewijn van 2023 verkozen. Dit jaar is de eer aan ‘Het geheim van Francoise’ van Wijngoed Montferland uit Gendringen. Om het witte goud te presenteren serveert STAMPIJ mooie proeverij met gerechten waarbij de asperge schittert in verrassende combinaties met andere Achterhoekse streekproducten. Reserveer snel een tafeltje.
 2. Lazy sundays bij Hotel Villa Ruimzicht
  In april en mei kun je bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem genieten van een Lazy Sunday met asperges uit de Achterhoek. Het enige wat jij moet doen is een lekker plekje uitzoeken op het terras of in het restaurant, zij verzorgen de rest. Klik hier voor meer informatie.
 3. Asperge arrangement bij Hampshire Avenarius
  Vanaf 29 april kun je hier weer volop genieten van Barchemse asperges. Dit arrangement bestaat uit een 10-gangen aspergemenu, een overnachting en een ontbijt. Combineer het arrangement met een fiets- of wandeltocht door de bossen bij Ruurlo of met een bezoekje aan Museum MORE Kasteel Ruurlo. Klik hier voor meer informatie
 4. 3-daags Asperge arrangement bij Landhotel De Hoofdige Boer
  Vanaf 1 mei tot en met 30 juni biedt De Hoofdige Boer een speciaal asperge arrangement aan. Je wordt verwelkomd met een glas prosecco waarna je 's avonds een proeft van een 3 gangen asperge menu. Verken tijdens je verblijf de Achterhoekse Hanzestad Zutphen of de kleine stad Lochem tijdens een fietstocht. Klik hier voor meer informatie.
 5. Asperge verrassingsmenu bij Hotel Het Montferland
  Bij Hotel Het Montferland kun je in april genieten van een asperge verassings menu. Daarnaast staan er natuurlijk ook standaard gerechten met asperge op het menu. Klik hier voor meer informatie.
 6. Mien’s Aanschuiftafel vol met Asperges
  Een avond lang genieten van het witte goud, bereid met de lekkerste lokale ingrediënten. Een informele avond waar je onder het genot van smakelijke gerechten en Achterhoekse gezelligheid nieuwe mensen ontmoet. Kom je ook? Reserveer hier dan snel de laatste plekjes!
 7. Asperge avond bij Restaurant Kruidt
  Op vrijdag 5 mei staat Restaurant Kruidt in Lichtenvoorde in het teken van Asperges. Chef Jan Peree en zijn team hebben de heerlijkste gerechten bedacht met het witte goud in de hoofdrol. Er zijn nog een aantal plekjes vrij. Reserveer snel via de website.
 8. Aspergespecialiteiten bij Kawop
  Bij restaurant Kawop in Lochem proef je 'spetterverse' asperges van Asselman uit uit Barchem. 's Morgens gestoken, geselecteerd op AA-kwaliteit en 's avonds bij jou op het bord. In de periode van april t/m 24 juni is er dan ook een aspergespecialiteiten menu samengesteld. Kijk hier wat de specilaiteiten van dit jaar zijn.
 9. Asperges bij Bistro Olliemölle in Borculo
  Bij Bistro De Olliemölle in Borculo zijn de voorbereiding voor het aspergeseizoen in volle gang! Vanaf 21 april kun je hier genieten van de culinaire aspergegerechten van chef Roel Sieverink. Wil je de eerste zijn die van deze gerechten kan genieten? Reserveer dan snel een tafeltje.
 10. Rust en ruimte bij Havezathe Carpe Diem
  Geniet van de landelijke omgeving van de Achterhoek vanaf het terras bij Havezathe Carpe diem. Neem plaats op het terras en ervaar de rust en ruimte van de Achterhoek onder het genot van een heerlijk asperge gerecht. Reserveer een tafel via de website.
 11. Asperges op het menu bij De Heeren van Wolfersveen
  Ook bij De Heeren van Wolfersveen is het voorjaar begonnen. Op hun nieuwe menu staan heerlijke gerechten met natuurlijk het witte goud. Benieuwd naar de asperge gerechten bij dit restaurant? Reserveer dan snel een tafeltje.