Bachweken Lochem

, Lochem | Toon op kaart

Elk voorjaar weer staat Lochem 3 weken lang geheel in het teken van Johan Sebastiaan Bach. Er wordt een flink aantal activiteiten georganiseerd met een geheel verschillende insteek. Voor echte liefhebbers van klassieke muziek, maar ook voor wie op een geheel andere manier kennis wil maken met het werk van de componist. 

Activiteiten variëren van zelf spelen in het muziekcafé tot dansen en hapjes proeven uit de tijd van Bach. Er zijn concerten op prachtige plekken zoals de intieme synagoge en de Sint Gudulakerk. Maar er gebeurt meer. Er zijn lezingen, dansavonden, workshops, wandelingen en proeverijen. Want de Grote Bach kun je behalve horen, ook dansen, proeven en zien. Een paar pareltjes in het programma zijn:

  • Vrijdag 31 maart - Wereldwijd vermaard trompettist Eric Vloeimans en topcellist Jörg Brinkman komen naar Lochem. ’s Middags verzorgen ze een workshop in ’t Stadshuus en ’s avonds vertolken ze eigen improvisaties van werken van J.S. Bach in de Sint Gudulakerk. .de misschien wel mooiste Matthaus Passion van Nederland in de Gudulakerk. 
  • Zaterdag 1 april - Misschien wel de mooiste Matthäus Passion van Nederland. Vertolkt door Concertgebouw Kamerorkest en het Bachkoor Holland. 

Bekijk voor het hele programma en kaarten de website van de Bachweken. 

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek