Berkelfestival

Van de bron in Billerbeck (Duitsland) tot aan de monding in Zutphen verbindt de Berkel over een afstand van bijna 115 kilometer acht gemeenten met elkaar. De Berkel is verantwoordelijk voor een buitengewoon mooi landschap. Het jaarlijkse Berkelfestival viert dat prachtige landschap, de aantrekkelijke dorpen en steden en de levendige cultuur langs de rivier. De gedachte achter het Berkelfestival is om in een weekend veel mensen langs de rivier samen te brengen. Het biedt een gevarieerd aanbod; van sport en cultuur tot en met water en natuur. Omdat het, ook met veel activiteiten, lastig is om over een afstand van 115 kilometer een festivalgevoel te creëren, staat er ieder jaar één Berkelgemeente centraal. In 2020 is dat de gemeente Berkelland, die Eibergen als centrale locatie heeft aangewezen.

Op zaterdag 21 augustus is er in de avond een concert in het openluchttheater in Eibergen. Op zondag 22 augustus is de echte festivaldag. Het programma start dan om 11.00. Op de Maat, in het Openluchttheater, langs de Berkel en in de omgeving van de Mallumse Molen is er dan een hoop vertier, lekker eten en goede muziek. Het programma is aan het begin van de avond afgelopen.

De bijgevoegde foto’s zijn een sfeerimpressie van het Achterhoeks Streekfestival, dat enkele jaren geleden ook door Openluchttheater Eibergen in en rondom het theater werd gehouden. Foto's: PR Openluchttheater Eibergen, Henk ter Horst.

berkelfestival.eu/nl