Blote voetenpad Engbergen

& Voorst
1.20 Km 00:18 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Wandelen zoals je zelden doet....

Engbergen is een paradijs voor kinderen; zij kunnen hier spelen, klimmen, glijden, spetteren en de natuur ontdekken. Er ligt een mooi en avontuurlijk Blotevoetenpad van ongeveer anderhalve kilometer lang. Je loopt op je blote voeten over verschillende ondergronden, zoals zand, grind, gras, mos en houtsnippers en zelfs een klein stukje door het water. Start je ontdekkingstocht vanaf de top van Natuur en Recreatiegebied Engbergen tussen Gendringen en Voorst bovenop de rivierduin. Volg het pad en je komt onderaan bij de rivier de Oude IJssel uit. Breng ook een bezoekje aan het sfeervolle openluchttheater, dat verscholen ligt in het bos. Of de kinderboerderij of de bijenstal. 

Prikkel je zintuigen

Wandelen zoals je zelden doet.... Gooi het eens over een andere boeg. Trek je schoenen uit en prikkel je zintuigen. Het 1,5 km lange blotevoetenpad bij Natuur- en Recreatiegebied Engbergen is leuk met kinderen maar ook voor volwassenen een aanrader! Al wandelend word je je bewust van het hier en nu. Van houtsnippers naar mos, van grind naar stuifzand, elke keer ervaar je een andere sensatie. Klauter over boomstammen en waad door de waterpoel. Je krijgt een natuurlijke voetmassage, die je dichter bij de natuur brengt.

Nuttige informatie

Dit gratis toegankelijke blotevoetenpad is bewegwijzerd met houten voetjes. Je start vanaf de top van Engbergen, bij de Bosweg in Voorst/Gendringen. Een bijzondere plek want een rivierduin als deze is een zeldzaam fenomeen in Nederland. Deze duin ontstond tijdens de laatste ijstijd, zo'n 12.000 jaar geleden. Zand stoof weg uit de droge rivierbedding van het dal van de Oude IJssel en vormde deze verhoging.

Startpunten

SP60 Diekshuus
Ulftseweg 4A
Gendringen