Bomen in de Buitenlucht

Dorpsstraat 39, 7218 AC Almen | Tel: +31 575 474 317 | Toon op kaart

Bomen in de Buitenlucht’ in Almen: over ruilhandel met schimmels en houtkampioenen

ALMEN – Hebt u wel eens van ruilhandel met schimmels gehoord? Of van houtkampioenen? Het heeft allebei te maken met bomen. Homme Siebenga vertelt erover – en over nog veel meer wetenswaardigheden en bijzonderheden van bomen - tijdens de wandeling ‘Bomen in de Buitenlucht’ op zondag 19 november in Almen.

Van 13.30 tot 15.30 uur kunnen de wandelaars genieten van de grote rijkdom aan fraaie boomsoorten, in de ‘achtertuin’ van Museum STAAL. De tocht – met een lengte van anderhalve kilometer - is overigens te combineren met een bezoek aan het museum. De wandeling voert de lopers onder meer over het landgoed Het Elger.

Onderweg krijgen de wandelaars van Siebenga een stoomcursus ‘schors herkennen’. Over Siebenga gesproken: hij heeft ervaring als publieksrondleider in de bomentuinen van het landgoed Schovenhorst in Putten. Hij volgde de opleiding natuurgids van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. En sinds 2019 verzorgt hij excursies in natuurgebieden in de regio noordmidden-Achterhoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum (0575 474317, info@museumstaal.nl) - Joke Dinkelman, coördinator vrijwilligers bij het museum.

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek