De Hoek

Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel | Toon op kaart

Het oorspronkelijke boerderijtje werd ca. 1860 gebouwd. Eind 19de eeuw begon daar in de keuken op kleine schaal een bakkerij die later het hele pand besloeg. Na Bakkerij Dommerholt en de overname  aan bakker Jager Lankhorst droeg de winkel voluit de naam ‘Brood- en Banketbakkerij De Hoek’. In 1967 werd het ingericht als café en cafetaria. Nu is er ‘Eetcafé De Hoek’ gevestigd. 

Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel

www.eetcafe-dehoek.nl


Bakkerij ‘De Hoek’ verkocht als eerste in het dorp zelfgemaakt banketbakkersijs en van de koekjes was vooral de ‘Gorsselse Koek’ in trek. Ook kon men er terecht voor kruideniers- en grutterswaren. Op Koninginnedag zorgde de bakker op de feestweide voor de verkoop van ijs, snoep en koek.

Eetcafé De Hoek is een gewilde ontmoetingsplaats voor biljarters en kaartspelers, wandelaars en wielrenners, en liefhebbers van het ‘kunstkringcafé of van live muziek-sessies. Net als in vroeger jaren is het café betrokken bij dorpse evenementen zoals bijvoorbeeld het paasvuur, koningsdag en IJsseljazz. Ook treft men er fietsverhuur en een oplaadplaats voor elektrische fietsen.

 

Meer informatie