Jerom's

Delicate zoetwaren van Achterhoekse origine

Delicate zoetwaren van Achterhoekse origine

28-02-2024

Auteur: Jeroen en Karen Mulder

In oktober 2023 hebben we in Vierakker onze winkel, Nougaterie Jerom’s, geopend. Een spannende stap voor ons, maar we zijn niet nieuw in het vak. Al vanaf 2013 maken we zelf karamelsaus. Die serveerden we op crêpes en warme Brusselse wafels in de mobiele crêperie die we destijds hadden. Later kwam daar karamelstroop bij. En nog later besloot Jeroen om zelf noga te gaan maken met Achterhoekse ingrediënten. We hebben hier de lekkerste hazelnoten en heerlijk fruit, dus waarom zou goede noga alleen uit het buitenland kunnen komen?

Ingrediënten uit de buurt
Eiwitten vormen de basis van elke noga, wij krijgen die geleverd van Tomesen in Doetinchem. Met noten, fruit en chocola maken we verschillende smaakvarianten. We gebruiken fruit van diverse telers uit de regio en hazelnoten van ’t Joostenhuus uit Breedenbroek. Die zijn weliswaar iets duurder, maar wel ontzettend lekker én biologisch. We vinden het belangrijk om andere ondernemers in de Achterhoek te steunen. We hebben hier zoveel producten van goede kwaliteit! En andersom werkt dat net zo: Harm Tuenter van ’t Joostenhuus kan zijn noten net zo goed elders kwijt, maar bedient liever kleine ondernemers uit de buurt. Zo helpen we elkaar verder. We maken ook producten op maat voor collega-ondernemers. Voor de Verse Kers uit Wehl maken we bijvoorbeeld noga met hun eigen kersen.


 

Open productieruimte
De kans om in Vierakker een winkel te openen, hebben we met beide handen aangegrepen. We willen niet alleen meer mensen kennis laten maken met onze noga, maar ook laten zien hoe we die maken. Dat kan nu in onze winkel met open productieruimte. Tijdens openingstijden van de winkel is Jeroen daar vaak aan het werk. We merken dat klanten het heel leuk vinden om het productieproces te zien en het verhaal achter onze producten te horen. Niet iedereen koopt altijd iets, maar dat hoeft ook niet. Het uitwisselen van verhalen en ervaringen vinden we net zo leuk. Het doet ons goed als mensen vrolijk weer naar buiten stappen, omdat ze iets moois gezien en beleefd hebben.

Mensen ontmoeten
We zitten op een ontzettend mooie plek; in het historische Ludgerusgebouw in Vierakker, achter Grandcafé Bij Ludger. Meteen naast ons pand wandel je zo het bos in en er lopen diverse wandelroutes langs onze winkel. We hopen dan ook dat veel recreanten en toevallige passanten onze winkel weten te vinden. Maar goede relaties in het dorp zelf vinden we net zo belangrijk. We willen mensen ontmoeten, laten zien wie wij zijn en laten proeven wat we maken. Dat maakt ons werk zo mooi.

Aanpakkers
We zijn al 25 jaar getrouwd en vormen zowel privé als zakelijk een goed team. Jeroen is de maker van ons twee: hij ontwikkelt alle producten en bedenkt nieuwe smaken en varianten. Hij heeft zich alles zelf aangeleerd, gewoon door het te doen. Dat kenmerkt ons, we zijn aanpakkers. Karen houdt zich bezig met de winkel en het ontvangen en helpen van gasten. Zij vindt het leuk om mensen blij te maken met een kwaliteitsproduct. Ook ontwerpt ze de verpakkingen en bedenkt ze de namen van nieuwe nogasmaken, vaak met een leuke kwinkslag. Door allebei onze eigen talenten in te zetten, maken we er samen een succes van. En daar zijn we best trots op!