Dieren ABC-route Stroombroek

2.50 Km 00:45 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Het Dieren ABC is een leuke en leerzame wandelroute speciaal voor kinderen. Je volgt de route van 2 kilometer aan de hand van 26 routepaaltjes. Op de routepaaltjes staat een letter van het alfabet en een dier, bijvoorbeeld de A van Adder, de B van Bij, de C van Cavia, enzovoort. In een boekje dat bij de route hoort, staan leuke verhaaltjes over de betreffende dieren, kleine opdrachten, spelletjes en enkele weetjes voor volwassenen. Dit boekje (met stickervel) is verkrijgbaar bij Landal Stroombroek op recreatiegebied Stroombroek.

Recreatiegebied Stroombroek

Rondom deze recreatieplas zijn Landal Stroombroek en Palestra (sauna en beauty) gebouwd. Ook de kabelwaterskibaan, Markant Outdoorcentrum en het Land van Jan Klaassen (een pretpark voor kinderen tot acht jaar) hebben er een plek gevonden.

Landal Stroombroek

Op dit vakantiepark aan de voet van de Montferlandse heuvels en recreatiegebied Stroombroek staan 225 comfortabele bungalows. Het park kent goede faciliteiten, waaronder een overdekt zwembad, diverse speeltuinen, bowlingbanen, midgetgolf en een restaurant. Je kunt er ook fietsen huren.

Kabelwaterskibaan Stroombroek

Op deze langste waterskibaan van Nederland (1005 meter!) kan jong en oud leren waterskiën. Vanaf het terras van de bijbehorende beachclub kun je onder het genot van een hapje en een drankje de sportieve prestaties volgen.

Het Land van Jan Klaassen

Dit unieke familiepretpark is gericht op kinderen tot een jaar of acht. Zij kunnen hier vrijuit spelen in de binnen- en buitenspeeltuin en op warme dagen ook in de waterspeeltuin. Het bijwonen van een voorstelling in het poppentheater maakt de dag compleet.

Braamt

Braamt is een klein kerkdorp dat vanouds als buurtschap hoorde bij de parochie Zeddam. Tegenwoordig staat het dorp vooral bekend om de vele recreatiemogelijkheden. Niet alleen recreatiegebied Stroombroek ligt in Braamt, ook Markant Outdoorcentrum, het Charles Dickens Museum en het voetbalmuseum Home of Football zijn er gevestigd.

Lees meer

Landal Stroombroek

Landweerswal 2, 7047 CE
Braamt, Nederland

VVV Montferland

Emmerikseweg 17, 7041 AV
's-Heerenberg, Nederland
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route