Engbergenroute

Voorst

Gendringen

3.61 Km 00:43 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Tijdens deze 4 kilometer lange wandeling ontdek je het gebied tussen Gendringen en Voorst. De wandeling concentreert zich rondom buurtschap en recreatiegebied Engbergen. Het landschap hier is vrij vlak en stond vroeger regelmatig onder water, als de rivieren Oude IJssel of Aa-strang overstroomden. Een uitstapje over de grens is snel gemaakt. Bijvoorbeeld naar Wasserburg Anholt, een van de mooiste kastelen van Duitsland.

Natuur- en Recreatiegebied Engbergen

In dit veelzijdige natuurgebied is genoeg te doen voor jong en oud. Er zijn twee restaurants, een kinderboerderij, een uitkijktoren en een grote speeltuin. Tip: trek je schoenen uit en ontdek de verschillende ondergronden van het blotevoetenpad.

Aa-strang

De Aa-strang ontspringt in Duitsland, waar de rivier Bocholter Aa wordt genoemd. Ten westen van Dinxperlo stroomt de rivier ons land binnen, om ten oosten van Ulft uit te monden in de Oude IJssel. Het Nederlandse deel is 7 kilometer lang en heeft een slingerende loop.

Ulft

Ulft kent een rijke geschiedenis op het gebied van ijzerindustrie. Het oude fabrieksterrein is nu een bruisende plek waar theater, innovatie, evenementen en horeca samenkomen. Ook het VVV Inspiratiepunt bevindt zich hier, een mooi startpunt om de omgeving te ontdekken.

Gendringen

Gendringen is een van de grotere kernen van de gemeente Oude IJsselstreek. Het dorp ligt pal aan de Duitse grens. In de middeleeuwen was Gendringen een vesting. Vlakbij ligt natuur- en recreatiegebied Engbergen, met onder andere een kinderboerderij en diverse wandel- en fietspaden.

Rivier de Oude IJssel

De Oude IJssel begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst naar Doesburg, waar de rivier uitmondt in de IJssel. De Oude IJssel is ontzettend belangrijk geweest voor de ijzerindustrie in deze regio.  

Lees meer

SP60 Diekshuus

Ulftseweg 4A

TOP Van Hal

Grensweg 13
Y17
Y32
Y44
Y25
Y29
Y22
Y31
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route