Expositie a touch of nature

Marspoortstraat 1, 7201 JA Zutphen | Toon op kaart

In haar werk verkent en verbeeldt kunstenares Karin Hoogesteger de altijd aanwezige spanning tussen cultuur en natuur. Zelfs in de schilderijen die alleen de natuur weergeven, is er op zijn minst een vingerwijzing naar menselijke invloed. Dit weekend zijn de werken van (inter)nationaal gerenommeerde kunstenares Karin Hoogesteger te bewonderen in gelegenheidsgalerie ArtCore in Zutphen. 

Ondanks dat Karin al ruim 12 jaar in Zutphen woont, zijn er maar weinig mensen die weet hebben van haar kunstpraktijk en haar werk. Reden is, dat ze zich eerder nationaal en internationaal oriënteert. Haar werk is zowel te zien op tentoonstellingen en kunstbeurzen in Nederland als in het buitenland. Deze driedaagse expositie voelt dan ook als een echte ’thuiswedstrijd’. Voor Karin is het een leuke manier om in contact te komen met haar stadsgenoten: “Ook al zit ik op een mooie plek aan de rand van het centrum, mijn atelier vind ik niet zo geschikt om open te stellen voor het publiek.” 

Geïnspireerd door Zutphen en de IJssel
“Ik ben blij dat ik bij ArtCore gelegenheidsgalerie de mogelijkheid en de ruimte krijg om meer mensen uit Zutphen en omstreken kennis te laten maken met mijn schilderijen. Het mooie van deze ruimte is dat ik zowel mijn grote als mijn kleinere werk kan laten zien. Ook zijn er nogal wat werken bij die geïnspireerd zijn door Zutphen en de IJssel. Sommige werken die hier komen te hangen hebben een hele reis gemaakt en zijn bijvoorbeeld al in Eindhoven, Zwolle, Rotterdam of zelfs Londen geweest”, vervolgt Karin.

Bister van walnotenbolsters
“Momenteel ben ik bezig om bister -een geelbruin kleurpigment- te maken van walnotenbolsters om te gebruiken voor mijn nieuwste werk. Het plan is om wederom (de vegetatie van) Zutphen als onderwerp te nemen. Ik hoop dat ik er dan al een paar kan laten zien tijdens deze driedaagse expositie.” De schilderijen van Karin Hoogesteger zijn tijdens de expositie ook te koop. Speciaal voor deze gelegenheid zijn haar kleinere schilderijen extra laag geprijsd.

De expositie ‘A touch of nature’ van Karin Hoogesteger is vrijdag 17 november t/m zondag 19 november te bewonderen aan de Marspoortstraat 1 in Zutphen. Vrijdag kunt u van 16.00 uur tot 21.00 uur terecht, zaterdag en zondag is de galerie geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Bekijk alle evenementen in de Achterhoek