Fietsroutes in Zutphen

Fiets door de historische binnenstad en langs de IJssel

Fietsroutes in en rondom Zutphen

Zutphen is een zeer goede uitvalbasis voor een fietstocht. Het is een echte Hanzestad met een gezellig historisch en cultureel centrum. Zo vind je er oude vestingwerken, imposante koopmanshuizen en schitterende hofjes. Het landschap rond Zutphen is afwisselend dankzij de ligging langs de IJssel, de Berkel én het Twentekanaal. Daarnaast ligt Zutphen tussen zowel de Veluwe als de Achterhoek in, en dat belooft veel moois op het gebied van rust en natuur. Start de fietsroute door Zutphen vanuit de kern om vervolgens de verdere omgeving al fietsend te ontdekken. Het is natuurlijk ook mogelijk om direct het buitengebied in te trekken, kies bijvoorbeeld voor een fietsroute langs de IJssel van Zutphen en vervolg de route naar omringende Hanzesteden.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Culturele fietsroutes in Zutphen

De Hanzestad is erg uitnodigend om te verkennen per fiets. Zo telt de historische binnenstad tal van middeleeuwse monumenten zoals de St. Janskerk, Walburgiskerk, het Oude Stadhuis en de Berkelruïne. Zutphen wordt ook wel Torenstad genoemd vanwege de grote, historische gebouwen. Zodra je gaat fietsen door Zutphen zal je dit zeker niet ontgaan. Er zijn verschillende fietsroutes in Zutphen uitgestippeld die je langs de monumentale pandjes leiden en je de historie op fijne wijze laten ontdekken.

Na de fietstocht door Zutphen rust je heerlijk uit op een van de vele terrasjes die de stad rijk is. Ben je weer opgeladen om verder te fietsen door Zutphen? Er is nog een hoop te zien, dit is op en top genieten!

Fietsen in Zutphen en de natuur

Een fietsroute door Zutphen biedt voldoende afwisseling, gezien de ideale ligging in de natuur. Kies bijvoorbeeld voor een fietsroute langs de IJssel in Zutphen om vervolgens al slingerend door de verdere omgeving te fietsen. Er zijn tal van fietsroutes rondom Zutphen die via een routekaart, app of knooppunten gevolgd kunnen worden. De tochten leiden je langs de groene omgeving van de Hanzestad, maar ook fietsen rond Zutphen en de omliggende dorpjes zoals Warnsveld, Almen, Lochem en Vorden. Laat je verrassen door het veelzijdige landschap, de grote landgoederen, kastelen en uitgestrekte bospartijen. Fietsen in Zutphen is genieten!