Fietsroutes Zutphen

In de sfeervolle Hanzestad Zutphen zijn fantastische fietsroutes te ontdekken. Fiets langs historische panden en hofjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Bezoek musea Zutphen, een kerk, of kijk uit over de IJssel. Zutphen is de ideale stad voor een fietstocht met veel cultuur!

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Torenstad Zutphen

Zutphen wordt ook wel torenstad genoemd, vanwege zijn grote, historische gebouwen die de skyline van de stad vormen. Er zijn tientallen torens te vinden in de stad. Ook is de mogelijkheid er om een toren te beklimmen, hiermee krijg een prachtig uitzicht over de stad! Tijdens de fietsroute Torenstad Zutphen fiets je langs verschillende torens met een verhaal.

Landgoederen en kastelen rondom Zutphen

Naast Zutphen ligt het dorpje Warnsveld. Je fietst er tijdens verschillende routes langsheen. Hier vind je veel groen en de omgeving ligt aan de rand van natuurgebieden met kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Landgoed Hackfort waar de eigenaar jou graag welkom heet!

Fietsen langs musea Zutphen

In Zutphen vind je drie verschillende musea. De musea gaan van geschiedenis over de stad tot aan moderne figuratieve kunst. Voor iedereen is er een interessant onderwerp! Het handige is dat deze drie musea op een plein gevestigd zitten. Dit is dan ook een mooie gelegenheid om hier je pauze in te lassen tijdens de fietsroute. Lees meer over de musea op https://achterhoek.nl/musea-zutphen