Galerie Stijl

Zutphenseweg 132, 7211 EG Eefde | Tel: 0575 474 280 | Toon op kaart

Galerie Stijl laat abstracte kunst zien met een voorkeur voor geometrisch werk. Gestart in 1989 te Arnhem en heropend in 2018 te Eefde. Het kunstterrein (4.000 m2) bestaat uit: een beeldentuin, een beeldengalerij, diverse kunstgebouwtjes, een museumpaviljoen en een galerie.

In de galerie, bestaande uit meerdere ruimten, zijn wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars te zien, o.a. schilderijen, beelden/objecten, keramiek, glaswerk, sieraden enz.

In het museumpaviljoen worden o.a. exposities gehouden van de Stichting Stijl Foundation (www.stichtingstijlfoundation.com) en andere stichtingen voor het behoud en zichtbaar houden van het abstracte werk van overleden kunstenaars. Met het exposeren van het werk van de kunstenaars uit deze stichtingen blijft de kunstzinnige-, culturele- en educatieve waarde voor de maatschappij behouden.

In de beeldentuin en beeldengalerij zijn wisselend ruim 70 beelden/sculpturen van diverse kunstenaars te zien onder de titel: ‘abstractie in beeld’. De beeldentuin heeft in de jaren 70 tot in de jaren 90 van de vorige eeuw dienst gedaan als modeltuin van het tuincentrum KAWI. De beeldentuin is daardoor een mooie, volgroeide tuin met bijzondere bomen en planten die ook voorkomen in een arboretum. Door het plaatsen van abstracte beelden/sculpturen, uitgevoerd in verschillende materialen, is er een bijzondere beeldentuin ontstaan. Een locatie waar abstracte kunst en natuur samen gaan. U bent van harte welkom om deze buitengewoon sfeervolle combinatie te ervaren.

 

 

Website E-mail Telefoon