Hettenheuvel-route

Kilder, & Loerbeek
5.20 Km 01:18 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Volg de lichtblauwe pijltjes van Natuurmonumenten.

Het Bergherbos nodigt uit. Wie de hoogte verschillen weet te bedwingen wordt beloond met een prachtig uitzicht. Volg de 5 km lange Hettenheuvelroute. Dit is een pittige wandeling met forse hoogteverschillen. Neem even pauze bij het uitzichtpunt van de Kale Jacob. Ook passeer je onderweg een Kochbunker, deze was onderdeel van een Duitse linie uit de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog.

De Hettenheuvel 

De Hettenheuvel is met 92 m de hoogste natuurlijke top in Montferland. De heuvel speelde vroeger als triangulatiepunt een belangrijke rol van de landmeetkunde. Een steen met het opschrift RD (Rijksdriehoekmeting) ligt nog altijd op de top.

De Kale Jacob

De Kale Jacob biedt met een hoogte van 80 m een schitterend uitzichtpunt. Daar heeft deze heuvel haar naam dan ook aan te danken. Een flank van deze heuvel is namelijk ‘kaal’. Hierdoor biedt het vrij zicht op de Veluwezoom en Posbank. Aan het wandelpad naar of van de top aan de NO-kant van de heuvel bevinden zich enkele Kochbunkers uit WOII waarvan er één toegankelijk is gemaakt. 

Startpunten

Parkeerplaats Hettenheuvel
Zeddamseweg 5
Kilder

Deel deze route