Klaosbos wandeling

Lichtenvoorde

Lievelde

10.73 Km 02:09 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Klaosbos wandeling
Binnen de bebouwde kom van Lichtenvoorde wandel je heerlijk vrij door natuurpark Beekdal, richting het buitengebied van Lievelde. Lichtenvoorde is landelijk bekend om evenementen als het Bloemencorso en de Zwarte Cross. Het dorpscentrum met gemoedelijke sfeer biedt jaarlijks podium aan verscheidene evenementen. Richting Zieuwent gaat de wandeling door buurtschap Tuute, een gehucht met 15 boerderijen zonder straatnaamborden.

Op pad
Volg de groene voetstapjes

Onderweg zie je

Natuurpark Beekdal
Dit mooie wandelpark in Lichtenvoorde is in 2017 geheel vernieuwd. De paden zijn verbreed en de natuurlijke beekloop van lang geleden is weer teruggebracht. In het park vind je onder andere een ijsbaan, speelplekken en picknickbanken.

Mariakapel
Boeren uit de omgeving hebben deze Mariakapel aan de Nieuwendijk in 1946 laten bouwen, uit dankbaarheid voor de goede afloop van de Tweede Wereldoorlog en het overleven van onderduikers. De kapel is een gemeentelijk monument.

Rustpunt Old Ikink
Iets van de route ligt dit fijne rustpunt. Het omfietsen waard, want je kunt hier heerlijk zitten om wat te drinken. Ook is er de mogelijkheid om je elektrische fiets op te laden. Het rustpunt is onderdeel van boerderij ‘Old Ikink’ uit 1900.

Baakse Beek
Deze rivier heeft zijn oorsprong in het Korenburgerveen en Lievelde en vloeit via Ruurlo en Vorden naar de IJssel. Provincie en waterschap zetten zich in om meer ruimte te maken voor natuur rondom de beek en beter in te spelen op klimaatverandering.

Lees meer
Natuur

SP29 Old Ikink

De Stegge 19

SP28 Lichtenvoorde

Rapenburgsestraat

SP53 Residence Lichtenvoorde

Boschlaan 26
V43
V18
V47
V23
V10
V14
V81
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route