Eetwinkel Van Mien en Boetiekhotel Villa Wanrooy

Lokaal eten makkelijk gemaakt

Lokaal eten makkelijk gemaakt

07-03-2024

Auteur: Monique Caerteling en Liesette Hensen

Sinds 2019 runnen wij in het centrum van Doetinchem eetwinkel Van Mien en Boetiekhotel Villa Wanrooy. Monique is echt ons gezicht naar buiten toe, zij ontvangt al onze gasten en klanten met een glimlach. Liesette zorgt ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen, zij regelt dus alles op de achtergrond. Ook staat ze graag in de keuken. We zijn heel verschillend, maar juist daardoor loopt onze samenwerking goed. We vullen elkaar perfect aan.

Goed verhaal
Ons streven is om lokaal eten makkelijk te maken. In onze eetwinkel verkopen we producten van ongeveer vijftien lokale leveranciers, van vers brood tot duurzaam vlees en heerlijke boerenkaas. Het gros van de producten die we verkopen komt uit eigen streek. Sommige producten van net iets verder weg, maar ook die hebben altijd een goed verhaal. Ook in onze eigen keuken gebruiken we zoveel mogelijk lokale en eerlijke ingrediënten.

Persoonlijk
De belangrijkste reden om hiervoor te kiezen? Simpel: lokaal gemaakte of geteelde producten zijn ontzettend lekker! Je proeft gewoon dat er aandacht aan is besteed. Daarnaast vinden we het heel fijn om onze leveranciers persoonlijk te kennen. Ze komen eens in de zoveel tijd hun producten bij ons brengen of we halen die bij ze op. We weten wat er bij elkaar speelt en denken met elkaar mee. Dat maakt het voor ons ook makkelijker om klanten het verhaal achter een product mee te geven.
 


Kwaliteitsproducten
We zoeken bewust naar leveranciers die duurzaam werken en die begaan zijn met de natuur. Zo geven we het Achterhoekse landschap een steuntje in de rug. Voor ons brood gebruiken we bijvoorbeeld meel van graanteler de Slaege, gemaakt van Achterhoeks graan. En we kiezen voor varkens van varkenshouderij Sanders Hof, die een goed leven gehad hebben. Maar ook gezondheid is voor ons een belangrijke drijfveer. Pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen zijn beter voor je dan bewerkt voedsel. Daarnaast is het natuurlijk niet onbelangrijk dat de smaak en de kwaliteit gewoon goed zijn. Voor onze hotelgasten hebben we geen uitgebreid ontbijtbuffet, want daar hebben we simpelweg geen ruimte voor. Maar we serveren wel échte kwaliteitsproducten bij het ontbijt. Daar krijgen we heel enthousiaste reacties op.

Complete beleving
We vinden het leuk om onze gasten een complete foodbeleving in de Achterhoek te geven. In de aspergetijd organiseren we vaak een fietstocht, waarbij je langs drie leveranciers fietst om achtereenvolgens eieren, ham en asperges op te halen. Ook hebben we een autotocht gemaakt waarbij je zelf ingrediënten verzamelt voor een maaltijd. Via een audiotour hoor je meer over de leveranciers waar je komt.

Huiskamergevoel
Wat we allebei mooi vinden aan het vak – los van het feit dat we zelf ook gek zijn op lekker eten – is dat we mensen een plek bieden waar ze blij van worden. Dat geldt niet alleen voor gasten en klanten, maar ook voor medewerkers en leveranciers. We hebben een paar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij ons op een fijne manier werkervaring kunnen opdoen. Gasten roemen vaak het huiskamergevoel dat hier heerst. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze geweldige stadstuin! Samen hebben we in de afgelopen jaren een plek weten te creëren waar iedereen zich op z’n gemak voelt. En waar goed en lekker eten op één staat!