MTB Route Zelhem

Zelhem, & Veldhoek
33.10 Km 01:50 uur Mountainbikeroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze mountainbikeroute ligt in de omgeving van Zelhem en in de bossen van ‘t Hengelse Zand. De route varieert van fietspaden en zandwegen met daartussen singletracks in verschillende bosjes. De route is veelal vlak, maar het gedeelte Vossebos (3,7 km, groen) kent felle klimmetjes en bestaat enkel uit single tracks! Route Zelhem Vossebos won de titel 'Beste nieuwe route 2022' bij de MTB Trail Awards.

Startlocatie

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met palen met in het paars het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Omgeving

Zelhem is een dorp in de Achterhoekse gemeente Bronckhorst. De omgeving kent bossen, akkers, boerderijen, houtwallen, slingerpaden en veel vergezichten. Het coulisselandschap zorgt voor een steeds verassend en wisselend decor.

Verbinding naastgelegen routes

Binnen route Zelhem (paars) ligt de technische en pittige route Vossebos (groen) met uitdagende, korte klimmetjes en prachtige glooiingen. Deze route ligt volledig verscholen in het bos. Route Vossebos kan ook afzonderlijk gereden worden en kan vanaf startpunt Eetcafé De Veldhoek via de verbinding met route Ruurlo (blauw-groen) gemakkelijk worden bereikt. Binnen de route Zelhem ligt in het Wolfersveen een mooie singletrack die als kinderroute (2 kilometer) is aangeduid. De route Zelhem maakt onderdeel uit van het MTB netwerk Achterhoek. De route is goed te combineren met de route Ruurlo, maar ook met Vorden, Borculo en Lochem. De markering van de verbindingsroutes bestaat uit de twee kleuren van de routes die worden verbonden. 

Niveau

De route is ook door minder ervaren mountainbikers goed te rijden. Wie extra uitdaging zoekt combineert deze route met Zelhem Vossebos (3,7 km) vol pittige klimmetjes en single tracks.

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Meer mountainbiken in de Achterhoek

Kijk voor MTB verhuur, arrangementen, fietsonderhoud en hoe jij kan bijdragen aan het routeonderhoud op mtbindeachterhoek.nl

Startpunten

Eetcafe De Veldhoek
Varsselseweg 55
Veldhoek/Hengelo
Eeterij & Tapperij De Smoks
Markt 21
Zelhem