MTB Route Zieuwent (gravel)

61.00 Km 03:23 uur Mountainbikeroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Een gravelroute van 61 kilometer, waarvan maar liefst voor 70% over de fameuze Achterhoekse onverharde paden en wegen. Deze route ligt als een spin in het web van het Achterhoekse mountainbikeroutenetwerk. Zo is de route bijvoorbeeld eenvoudig te koppelen met de gravelroutes van Groenlo en Winterswijk, waardoor je heerlijk op je gemak 137 kilometer kunt gravelen in de Achterhoek. 

Startlocaties

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met palen met in het groen het MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Als enige Achterhoekse MTB route is deze ook linksom te rijden. Wanneer je de route linksom rijdt volg je de groene pijlen met daarop een 'L'.

Omgeving

Je rijdt door het gevarieerde agrarische gebied van de Achterhoek, langs de Slinge en het prachtige Vennebulten en door het gebied waar jaarlijks de Zwarte cross wordt gehouden.

Verbinding naastgelegen routes

De route is direct te koppelen met de routes Ruurlo (14 km, blauw), Groenlo (31 km, rood) en Aalten-West (18 km, paars). Wanneer je er alleen een gravelroute van wilt maken combineer je deze route met de gravelroute Winterswijk (47 km, groen) door gebruik te maken van Groenlo (31 km, rood).

Niveau

De route gaat over zandwegen en gravelstroken en kent geen single tracks. De route is daarom door zowel beginnende mountainbikers als gravelbikers te rijden.

Geen MTB vergunning vereist

De route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

GPX

De GPX van deze route is bovenaan deze pagina te downloaden. Een gedrukte MTB vouwkaart haal je gratis bij de lokale VVV/TIP (Toeristisch Informatiepunt) in de Achterhoek of de ondernemers die vermeld staan op deze website.  

Meer mountainbiken in de Achterhoek

Kijk voor MTB verhuur, arrangementen, fietsonderhoud en hoe jij kan bijdragen aan het routeonderhoud op mtbindeachterhoek.nl