Naar de uitkijktoren Hulzenberg

Stokkum

1.20 Km 00:19 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Bovenop de Hulzenberg bij Stokkum staat een imposante uitkijktoren. Het is even klimmen, maar wie de 104 treden naar boven weet te bedwingen wacht een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.  De Hulzenberg heeft een hoogte van 82 m boven NAP en de toren zelf is 26 meter hoog, op de top sta je daarmee 108 meter boven NAP. Je kijkt helemaal uit van de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek. 

De uitkijktoren is gebouwd in opdracht van de gemeente Montferland. Bijzonder is dat al het gebruikte hout afkomstig is uit het Bergherbos. De vorm van de toren is afgeleid van die van een zogenaamde ‘Motteburcht’ een middeleeuwse houten verdedigingstoren op een handmatig verhoogde heuvel.  

Wandelend naar de top 

Begin je wandeling vanaf de parkeerplaats Hulzenberg aan de Eltenseweg in Stokkum, net vóór het viaduct naar Elten (Duitsland). Volg vanaf hier de zilveren pijlen. Deze 2,4 km lange wandelroute (heen en terug) brengt je via een prachtig heidegebied naar de uitkijktoren op de Hulzenberg. Het uitzicht is de klim méér dan waard.

Lees meer
Cultuur
Natuur
Gemarkeerd

Parkeerplaats Hulzenberg

Eltenseweg
T31
T54
T98
T13
T16
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route